Hlavní obsah

Basketbalisté USA zakončili úspěšnou přípravu výhrou nad Řeckem

ATÉNY

Američtí basketbalisté zvítězili v generálce před startem mistrovství světa nad Řeckem vysoko 87:59. Tradičně favorizovaný výběr USA, který touží vylepšit třetí místo z minulého šampionátu v roce 2006 v Japonsku, vyhrál všechny čtyři přípravné zápasy.

Článek

Trenér Mike Krzyzewski však středeční jasné vítězství nad obhájci stříbrných medailí Řeky v Aténách nepřeceňoval. "Na výsledku nezáleží, byla to jen příprava. Ale jsem rád, že jsme mohli hrát proti výbornému soupeři ve skvělé atmosféře," uvedl americký kouč.

Jeho svěřenci vedli od začátku do konce zápasu. Nejlepším střelcem utkání byl s 18 body rozehrávač Eric Gordon z Los Angeles Clippers, i když nenastoupil v základní sestavě. Na hře řeckého celku se projevila absence zraněných pivotů Janise Burusise a Sofoklise Schorsanitase.

Krzyzewski po zápase oznámil dvanáctičlennou soupisku pro šampionát v Turecku, který Američané zahájí v sobotu utkáním proti Chorvatsku. Zužování kádru mu usnadnil bostonský rozehrávač Rajon Rondo, který se sám vzdal účasti na mistrovství světa z rodinných důvodů. Krzyzewski odmítl, že by s ním měl nějaké rozepře. "Respektujeme jeho rozhodnutí a oceňujeme přístup, jaký měl k týmu. Je to pašák, pořád patří mezi hráče, s kterými počítáme pro olympiádu v Londýně," řekl trenér.

USA budou na mistrovství světa reprezentovat Eric Gordon, Kevin Love, Lamar Odom, Kevin Durant, Derrick Rose, Rudy Gay, Chauncey Billups, Danny Granger, Russell Westbrook, Stephen Curry, Andre Iguodala a Tyson Chandler.

Reklama

Související témata: