Hlavní obsah

Neomylná Veselá pomohla Seattlu úspěšně vstoupit do play off

SEATTLE

Basketbalistce Janě Veselé vyšel se Seattlem skvěle úvodní zápas play off WNBA. Suverénně nejlepší tým základní části porazil v prvním semifinále Západní konference Los Angeles 79:66 a česká reprezentantka přispěla k výhře jedenácti body.

Článek

Veselá odehrála dvanáct minut a při střelbě ukázala neomylnou ruku. Proměnila všechny čtyři pokusy včetně tří trojek. Šestadvacetiletá rodačka z Prahy zaostala jen o bod za svým střeleckým maximem ze základní části své první sezóny WNBA.

Za své vystoupení si vysloužila pochvalu od nejlepší střelkyně zápasu, kterou byla s 20 body Swin Cashová. "Naskočila a rychle dala tři trojky, navíc chytila pár odražených míčů. Přesně tohle v play off potřebujeme. V ofenzivě sehrála klíčovou roli" uvedla Cashová.

Veselá zářila ve druhé čtvrtině, v níž dala 11 z 18 bodů Seattlu. Soupeřky svým výkonem zaskočila. "Přišla z lavičky a vstřelila tři parádní trojky, to jsme nečekaly. Těžili z našeho zdvojování, musíme s tím něco udělat," řekla trenérka Los Angeles Jennifer Gillomová.

Seattle, který v uplynulých šesti letech vypadl vždy v prvním kole play off, může tuto neúspěšnou sérii ukončit už v sobotu, kdy se hraje druhý zápas na půdě Los Angeles.

Čtvrtfinále play off WNBA:
Východní konference - 1. zápas:
Atlanta - Washington 95:90, stav série 1:0.
Západní konference:
Seattle - Los Angeles 79:66 (za domácí Veselá 11 bodů), stav série 1:0.

Reklama