Hlavní obsah

Sluková a Kolocová cestou do semifinále neztratily ani set

KOS

Plážové volejbalistky Markéta Sluková a Kristýna Kolocová potvrzují roli favoritek a bez ztráty setu postoupily do semifinále mistrovství Evropy do 23 let na řeckém ostrově Kos. O účast ve finále bude nejvýše nasazený pár v sobotu bojovat buď s Němkami Victorií Bieneckovou a Marikou Steinhauffovou, nebo s Ruskami Jelizavetou Rjabovovou a Irinou Čajkovou.

Článek

"Není to jednoduché dokazovat roli turnajových jedniček, obzvlášť když se blíží závěr turnaje a nastupujeme proti stále kvalitnějším soupeřkám. Zatím se ale cítíme v dobré pohodě. Důležité je nepřestat si věřit, ale zároveň neztratit koncentraci," uvedla v tiskové zprávě Kolocová, která si se svou spoluhráčkou z minulých dvou šampionátů pokaždé odvezla stříbro.

Předpokládané největší soupeřky české dvojice v turnaji Němky Karla Borgerová a Britta Bütheová, které je připravily o titul na letošním akademickém mistrovství světa v Turecku, už v soutěži skončily a obsadily deváté místo.

"To je určitě největší překvapení turnaje. Musím přiznat, že nás to vzhledem k výsledku našeho posledního vzájemného zápasu zas až tak nemrzí. Týmy, které postoupily do semifinále, jsou ale minimálně na stejné úrovni jako Němky, takže bychom neměly jásat předčasně," konstatovala Sluková.

Další česká dvojice Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou obsadily dělené sedmé místo, na deváté příčce skončili Filip Habr a Milan Moník.

Reklama