Hlavní obsah

Z volejbalové reprezentace vypadli Jakub a Marek Novotní

Univerzál Jakub Novotný a smečař Marek Novotný nebudou pokračovat v přípravě volejbalové reprezentace na zářijové mistrovství světa v Itálii. Po prvním zúžení kádru zůstalo v národním mužstvu 14 hráčů, z nichž trenér Jan Svoboda podle svazového webu kolem 8. září vybere dvanáct účastníků šampionátu.

Článek

V týmu jsou nahrávači Ticháček, Zapletal, libera Kryštof, Bence, univerzálové Štokr, David Konečný, smečaři Pláteník, Popelka, Hudeček, Hrazdíra, blokaři Holubec, Veselý, Sobotka a Petr Konečný.

V pondělí 30. srpna se mužstvo sejde na čtyřdenním soustředění v Nymburku, poté bude následovat herní příprava v Kralupech nad Vltavou. V jejím rámci sehrají reprezentanti tři zápasy s Tuniskem - 8. září v Odolena Vodě, 9. září v Benátkách nad Jizerou a 10. září opět v Odolena Vodě.

Závěrečnou přípravu absolvují volejbalisté o týden později ve Svitavách, kde je čeká poslední zápasový test před mistrovstvím světa s týmem Kanady. Šampionát začne 25. září, Svobodův výběr bude hrát v Turíně ve skupině E s Bulharskem, Čínou a Francií.

Reklama