Hlavní obsah

Plážové volejbalistky Sluková a Kolocová vyhrály ME do 23 let

Plážové volejbalistky Markéta Sluková a Kristýna Kolocová vyhrály mistrovství Evropy do 23 let. Na šampionátu v Řecku neztratily ani set, ve finále dnes porazily italskou dvojici Marta Menegattiová, Laura Giombiniová jednoznačným poměrem 21:11 a 21:13.

Článek

Sluková s Kolocovou byly nejvýše nasazeným párem turnaje, který se hrál na ostrově Kos. Do finále ME této věkové kategorie postoupily potřetí za sebou, z minulých let mají dvě stříbrné medaile.

"Byl to boj. Skóre sice zas tak nevypadá, ale mít roli favorita a třikrát stříbro z předchozích šampionátů, to je velký tlak," řekla ČTK Sluková. "Dobrou hrou, taktikou a bojovností jsme to konečně dokázaly," dodala.

Letos měly dvaadvacetileté hráčky pražského Bison Beach Volleyball Clubu, které už mají na kontě páté místo z prestižního Světového okruhu, poslední šanci stát se v této kategorii mistryněmi Evropy. Do finále je posunula dopolední výhra 2:0 nad Ruskami Jelizavetou Rjabovovou a Irinou Čajkovou.

Další české volejbalistky Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou obsadily dělené sedmé místo, Filip Habr a Milan Moník skončili na deváté příčce. Mužský turnaj vyhrála polská dvojice Michal Kadziola, Jakub Szalankiewicz.

Reklama