Hlavní obsah

Plážoví volejbalisté Kubala s Benešem obhájili domácí titul

Přemysl Kubala s Petrem Benešem obhájili titul mistrů republiky v plážovém volejbalu. Na šampionátu ve Slavkově u Brna dnes ve finále porazili Michala Bízu s Robertem Kufou 21:14 a 21:15. Na třetím místě skončili Jan Dumek s Martinem Tichým.

Článek

Kubala s Benešem svým výkonem potvrdili, že jsou nejen žebříčkově, ale i po herní stránce nejlepším současným českým párem. Celým turnajem prošli bez porážky, v semifinále zdolali druhý pár loňského šampionátu Dumka s Tichým.

"Byli jsme sice papírovými favority, ale v této roli je snadné prohrát. Proto jsem rád, že se nám podařilo obhájit titul," uvedl Petr Beneš, který získal už čtvrtý titul. "Ten dnešní je pro mě druhým nejcennějším. Nejvýše stojí prvenství, které jsem vybojoval se svým bratrem Josefem," dodal Beneš.

Uspokojení z obhajoby titulu neskrýval ani Kubala. "Byl to pro nás předposlední turnaj v letošní sezoně. Příští týden ještě budeme hrát Kontinentální pohár, kde bychom chtěli nasbírat další body v kvalifikaci na olympijské hry v Londýně. Už se ale těším na šestkový volejbal," řekl Kubala.

Jejich fináloví soupeři Bíza s Robertem Kufou pojali šampionát jako loučení s beachvolejbalem. Bíza se chce věnovat podnikání, Kufa studiu. "Kubala s Benešem byli bezkonkurenční, září v zápasech Světové série. Vyhráli naprosto zaslouženě," poznamenal Kufa.

Mistrovství ČR v plážovém volejbalu mužů ve Slavkově:
Finále: Kubala, P. Beneš - Bíza, R. Kufa 2:0 (14, 15),
o 3. místo: Dumek, Tichý - Pavlas, Rotrekl 2:0 (23, 12),
další pořadí: 5.-6. D. Kufa, Weiss a Svoboda, Stejskal, 7.-8. Hanák, Provazník a Přidal, Vokál.

Reklama