Hlavní obsah

České volejbalistky čeká do pátku pět přípravných utkání

Dvě přípravná utkání s Izraelem a tři duely s Bulharskem čekají v tomto týdnu dvanáctku českých volejbalistek v rámci brněnského soustředění před podzimním mistrovstvím světa v Japonsku. První zápas s Izraelem je na programu dnes od 18:00 v Tišnově, s tímtéž soupeřem změří české hráčky síly v úterý ve stejný čas v Břeclavi.

Článek

Zápasy s Bulharskem se odehrají ve středu od 17:00 v Brně, o den později v 18:00 ve Svitavách a v pátek v 18:00 v Hustopečích. Bulharky prohrály před měsícem ve finále Evropské ligy se Srbskem 1:3, volejbalistky Izraele skončily v závěrečném turnaji čtvrté.

Trenér Jiří Šiller a jeho asistent Oldřich Marek mají od neděle v Brně k dispozici 12 hráček. Chybí smečařka Helena Havelková, která má natržený břišní sval. "Léčení si vyžádá zhruba měsíc. Počítáme s tím, že mistrovství světa stihne," řekl ČTK Marek.

Současnou reprezentační dvanáctku tvoří nahrávačky Michaela Jelínková, Lucie Mühlsteinová, univerzálky Aneta Havlíčková, Tereza Vanžurová, smečařky Šárka Barborková, Martina Jakubšová, Šárka Melichárková, blokařky Ivana Plchotová, Anna Kallistová, Kristýna Pastulová, Kateřina Bucková a libero Julie Jášová.

Reklama