Hlavní obsah

Basketbalový talent Balvín odchází z USK do španělské Sevilly

PRAHA

Do Španělska odchází z USK talentovaný basketbalista Ondřej Balvín. Ačkoliv mu ještě není osmnáct, už si 215 centimetrů vysokého podkošového hráče vybral šestý klub nejvyspělejší evropské soutěže ACB Cajasol Sevilla. Mládežnický program USK Future Stars tak rok po odchodu Tomáše Satoranského vysílá do světa další naději.

Foto: USK Praha

Basketbalista Ondřej Balvín (v bílém)

Článek

„Jednání mezi USK Praha a Sevillou trvala několik měsíců, přeci jen se jedná o velmi mladého a zatím nezkušeného hráče, který při své výšce vyžaduje specifický přístup dlouhodobé přípravy a my cítíme zodpovědnost za další vývoj a rozhodnutí,“ uvedl Michael Šob z USK.

Dohoda mezi USK Praha a Cajasol Sevilla otevírá mladíkovi cestu do nejvyšších pater evropského basketbalu. Juniorský reprezentant se letos zúčastnil ME U20 divize A v Chorvatsku a následně byl stěžejním kamenem úspěšné juniorské reprezentace při vítězství na ME U18 divize B v Izraeli. O jeho perspektivě hovoří i zařazení do širší nominace reprezentace mužů. S týmem juniorů USK Praha vybojoval mistrovský titul v kategorii U18 a zúčastnil se finále jedné ze skupin juniorské euroligy v Londýně.

„Věříme, že tento krok bude přínosem jak pro Ondřeje, tak i pro celý český basketbal. Ondra má určitě parametry té nejvyšší úrovně, jak s nimi naloží, bude záležet nejen na podmínkách, ale i na jeho přístupu. Věřím, že náš mládežnický program mu dal dobré základy,“ dodal Šob.

Reklama

Související témata: