Hlavní obsah

Basketbalista Diamantidis končí v řecké reprezentaci

ISTANBUL

Jeden z nejlepších evropských basketbalistů Dimitris Diamantidis z Řecka ukončil reprezentační kariéru. Stále ještě úřadující vicemistr světa to oznámil po sobotní prohře se Španělskem v osmifinále světového šampionátu v Turecku. Uznávaný rozehrávač se od nynějška bude naplno soustředit na angažmá v Panathinaikosu Atény.

Foto: Umit Bektas, Reuters

Řecký basketbalista Dimitris Diamantidis.

Článek

Řecký národní tým se tak bude muset v budoucnu obejít bez elitního defenzivního hráče. Třicetiletý Diamantidis má na kontě pět ocenění pro nejlepšího obránce Evropské ligy a v roce 2007 získal titul MVP pro nejužitečnějšího hráče finále této prestižní evropské soutěže. V něm tehdy Panathinaikos porazil CSKA Moskva a klubovou trofej získal Diamantidis s aténským velkoklubem i v roce 2009.

Vedle světového stříbra z Japonska 2006, kde Řekové prohráli boj o zlato rovněž se sobotním přemožitelem Španělskem, přivedl národní tým i k titulu mistrů Evropy v roce 2005 v Srbsku. "Přišel čas pro mladší hráče. Skončila jedna dlouhá cesta, na které bylo několik krásných momentů jako ty v Japonsku a Bělehradu," oznámil Diamantidis, který ve svém posledním utkání v národním dresu nastřílel 16 bodů. Prohru 72:80 ale neodvrátil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články