Hlavní obsah

České volejbalistky čeká další zápasová prověrka v Polsku

Po náročném pětizápasovém programu na jižní Moravě mají české volejbalistky v tomto týdnu v přípravě na mistrovství světa v Japonsku relativní klid. Pod vedením koučů Jiřího Šillera a Ondřeje Marka se dnes reprezentační dvanáctka sešla v Nymburce k další etapě přípravy, jejíž náplní bude hlavně sehrání týmu a obnovení kondice. Zápasová prověrka přijde ke slovu až v závěru příštího týdne, od 16. září na turnaji v Katovicích. Před odjezdem do Polska se volejbalistky ještě sejdou k třídennímu soustředění v Brně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér českých volejbalistek Jiří Šiller

Článek

"Na turnaji by podle prvních zpráv měla hrát Brazílie a Rusko. Pořadatelé ale mají složení týmů ještě upřesnit a může dojít ke změnám," poznamenal Šiller.

S dosavadním vývojem přípravy na šampionát je trenér spokojen. "Možná má problém s blokem pouze Tereza Vanžurová, kterou jsme z nouze posunuli z diagonály na krajní přihrávající smečařku. Není ještě zvyklá tolik útočit z jiné zóny," řekl.

Při absenci Šárky Kubínové, která se rozhodla na mistrovství světa nestartovat, musel kouč řešit problém s nahrávačkami. "Nám nezbývá než přání Kubínové respektovat. Ovšem obě nahrávačky Míša Jelínková i Lucie Mühlsteinová se jeví ve velmi dobrém světle a myslím si, že budou tvořit dobrou dvojici," dodal Šiller.

Po turnaji v Katovicích vyrazí české volejbalistky 27. září k dvěma přípravným zápasům do Chorvatska, které bude rovněž startovat na mistrovství světa. Před odletem do Japonska pak prověří výkonnost českého týmu tři duely s africkým účastníkem šampionátu Alžírskem.

Reklama