Hlavní obsah

České basketbalistky zdolaly ve třetím duelu Řecko 62:56

BRNO

Až po tuhém boji zásluhou zlepšené koncovky porazily české basketbalistky ve třetím závěrečném duelu v Brně v rámci přípravy na mistrovstvím světa Řecko 62:56. Na rozdíl od čtvrtečního hladkého a jednoznačného úspěchu se tentokrát domácí hráčky trápily hlavně v koncovce. Výjimkou byla nejlepší hráčka českého týmu Hana Horáková, která zaznamenala 18 bodů.

Článek

Řekyně přitvrdily hru v obraně a nenechávaly soupeřkám příliš prostoru k zakončení. Výsledkem byl hodně urputný basketbal, v němž výrazně vynikala bojovnost na úkor přesnosti. Slabinou českého týmu byla tentokrát hlavně střelba z tříbodového území: ze 17 pokusů pouze dva trefily koš. Dravější řecké basketbalistky se prosadily více i pod košem.

Největší údernou zbraní Řekyň byla Maltsiová, která zaznamenala 26 bodů. Ale ani ona neměla příliš jistou ruku, snažila se však zakončovat většinu útoků. V závěrečné čtvrtině se podařilo českým hráčkám získat náskok 51:40, ovšem vzápětí po několika chybách v rozehrávce se Řekyně šňůrou 9:0 opět dostaly do vyrovnané koncovky.

"Nebyli jsme schopni hrát v klidu a rychle dopředu. Chyběl nám okamžik, v němž bychom získali jistotu. Dostávali jsme se i do střeleckých pozic, míče nám však do koše nepadaly," uvedl trenér Lubor Blažek. "Nemohu říct, že by náš výkon byl trápením. Řekyně chtěly vyhrát a udělaly pro úspěch všechno. Věděly, že musí hrát hodně tvrdě. Takže si asi dnešního vítězství cením více než předcházejícího o padesát bodů," dodal.

Reklama

Související témata: