Hlavní obsah

Volejbalisté vyhráli i poslední přípravný zápas před MS s nulou

Čeští volejbalisté vyhráli poslední přípravný zápas před odjezdem na mistrovství světa do Itálie. Svěřenci trenéra Jana Svobody zvítězili nad Kanadou i dnes ve Svitavách 3:0, set neztratili ani v obou předchozích duelech.

Článek

Univerzál David Konečný nastoupil opět na postu přihrávajícího smečaře, poněvadž Peter Pláteník i Jiří Popelka se zotavují z lehčího nachlazení. Další změnou v základní sestavě pak bylo nasazení nahrávače Petra Zapletala, podle asistenta trenéra Milana Hadravy jako dárek k dnešnímu narození dcery. "Byl u porodu a moc toho nenaspal," poznamenal Hadrava.

Na rozdíl od středečního utkání museli domácí reprezentanti ve dvou setech likvidovat protivníkův náskok. "Prohrávali jsme dokonce o čtyři nebo pět bodů, ale i v téhle neúplné sestavě jsme to dotáhli," řekl ČTK Hadrava.

Mužstvo tak podle něj opět dokázalo, že si věří. "Kanada přitom byla z našich domácích soupeřů v přípravě asi nejsilnější, proto jsme rádi, jak se nám ty zápasy i stmelení týmu povedly," dodal Svobodův asistent.

Na šampionát do Itálie odcestují čeští volejbalisté příští čtvrtek. Od 25. září se pak v základní skupině E v Turíně postupně utkají s Francií, Čínou a bulharskými obhájci bronzových medailí. Kanada se na MS představí rovněž, bude hrát ve skupině F v Terstu.

Reklama

Související témata: