Hlavní obsah

České ženy ve čtyřhře dělil míček od medaile, smolnou porážku obrečely

OSTRAVA

Místo medaile ze čtyřhry, která jim už skoro visela na krku, mají stolní tenistky oči plné slz. Renáta Štrbíková s Ivetou Vacenovskou přitom ve čtvrtfinále ME v Ostravě vedly nad skvělou maďarskou dvojicí Tothová, Potaová už 3:1 na sety a v rozhodujícím sedmém promarnily dokonce tři mečboly.

Článek

„Byly jsme hrozně moc blízko, taková porážka strašně bolí,“ říkala plačící Vacenovská. „Věděly jsme, že to bude s Maďarkami ohromně těžké. Obě patří do evropské špičky, každá z nich drží pálku v jiné ruce, takže jsou vlastně pořád na forhendu a perfektně se za stolem doplňují, ale měli jsme na ně velkou chuť, už za ta družstva,“ připomněla Štrbíková, že prohra s Maďarkami připravila české ženy o čtvrtfinále týmové soutěže, což také české hráčky obrečely.

„Nejvíc mě štve, jak jsem trefila pásku a zkazila ten nadějný mečbol,“ štvalo Vacenovskou. „Nejde snad ani o jeden konkrétní míček, spíš mrzí způsob, jakým jsme to ztratily,“ říkala roztřeseným hlasem 30letá Štrbíková a litovala, že v pátém setu ztratily slibné vedení a nedokázaly tam soupeřky dorazit. „Čtyřhra je hodně o taktice. Servis a příjem, míček mockrát přes síťku nejde a komu to vychází, má navrch. Dlouho jsme to byly my a měly tři mečboly, ale nic z toho a Maďarkám stačil jediný,“ štvalo starší z českých reprezentantek.

„Hodně jsem vnímala, jak nám lidí fandili, o to smutnější pocit teď mám. Věděla jsem, že medaile ze čtyřhry by mně přiměla k pozitivnímu hodnocení šampionátu, takhle je to hrozné. Nic horšího jsem v kariéře snad ještě nepoznala,“ nebyla už schopná zadržet slzy Vacenovská.

ME ve stolním tenise v Ostravě
Ženy - čtyřhra, čtvrtfinále: Štrbíková, Vacenovská (ČR)–Tóthová, Potaová (Maď.) 3:4 (7, 9, -3, 12, -9, -9, -11), Dodeanová, Samaraová (Rum.)–Vik. Pavlovičová, Ganinová (Běl./Rus.) 4:1 (8, -12, 8, 5, 11), Li Ťie, Timinová (Niz.)–Sü Ťie, Partyková (Pol.) 4:2 (8, -8, -6, 8, 4, 12), Paskauskieneová, Fadějevová (Lit./Rus.)–Silbereisenová, Barthelová (Něm.) 4:3 (4, 2, -9, -7, -7, 9, 8).

Reklama