Hlavní obsah

Basketbalisté Nového Jičína přežili krizi, od města dostali tři milióny

NOVÝ JIČÍN

Basketbalový klub z Nového Jičína získal od města mimořádnou dotaci tři milióny korun a stabilizoval tak rozpočet na novou sezónu. Bronzový celek uplynulého ročníku NBL, který kvůli odchodu hlavního partnera zvažoval odstoupení z nejvyšší soutěže, v ní bude hospodařit přibližně se sumou 13 miliónů korun.

Článek

Vedení basketbalového klubu nakonec během léta nedopustilo nejhorší scénář a tým osminásobného finalisty udrželo mezi českou elitou. Tím, že mu městské zastupitelstvo přidělilo mimořádnou dotaci, získal klub ekonomickou stabilitu.

"Celkem třináct miliónů je minimum, abychom v soutěži obstáli. Asi by diváky zvyklé na vítězství nebavilo, kdybychom hráli o záchranu. I tak budeme mít o pět miliónů méně než minulou sezónu, ale to je už náš problém," řekl v úterý předseda klubu Miloš Vaigl.

Město Nový Jičín a basketbalisté spolupracují dlouhodobě. Podle Vaigla klub v minulosti investoval do rekonstrukce sportovní haly, která je v majetku města, zhruba dvacet miliónů. Město zase basketbalistům od roku 2005 poskytlo na dotacích sedm a půl miliónu korun.

Novojičínští basketbalisté působí v české lize nepřetržitě od roku 1992. V sezóně 1998/99 získali mistrovský titul, osmkrát se probojovali do finále a pětkrát vyhráli Český pohár.

Reklama

Související témata: