Hlavní obsah

Nymburk v úvodu kvalifikace o Euroligu prohrál v Charleroi

CHARLEROI

Basketbalisté Nymburka v úvodním utkání prvního předkola Evropské ligy prohráli na palubovce Charleroi 68:79. V pátek sehrají odvetu v Liberci a musejí vyhrát alespoň o dvanáct bodů, pokud chtějí pomýšlet na postup do další fáze. Jinak sedminásobní čeští šampioni v kvalifikaci Euroligy, do níž letos vstoupili poprvé v historii, skončí a představí se počtvrté za sebou v Eurocupu, druhé nejprestižnější evropské soutěži.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Basketbalisté Nymburka

Článek

Nymburk, který dnes poprvé v soutěžním utkání vedl izraelský kouč Ronen Ginzburg, proti úřadujícím belgickým mistrům držel dlouho naději na dobrý výsledek. V poločase ztrácel jen dva body, byť většinou musel dotahovat mírnou ztrátu. Středočechům se vymstila nezvládnutá pasáž ve třetí čtvrtině, kdy se Charleroi povedla desetibodová šňůra. Domácí i na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny soupeře výrazně přehrávali a sedm minut před koncem bylo už manko Nymburka dvacetibodové.

V závěru se však hosté vzchopili, především zásluhou nové posily Efejukua a Bendy z hrozivé ztráty začali ukrajovat. Po trojce Lenzlyho se přiblížili na dohled deseti bodů a na konci litovali, že další pokus Pumprly v koši neskončil.

Domácí těžili hlavně z vyrovnanější sestavy, hned pět jejich hráčů se dostalo nad hranici deseti nastřílených bodů, v týmu Nymburka se to povedlo trojici Efejuku, Benda, Lenzly. Charleroi těžilo i z mnohem lepšího doskoku i vyšší úspěšnosti střelby.

První utkání 1. předkola kvalifikace o účast v Evropské lize basketbalistů:
Spirou Basket Charleroi - ČEZ Nymburk 79:68 (23:14, 37:35, 59:47)
Nejvíce bodů: Gomis 18, Wright 15, Mallet 12, Greene a Hill po 11 - Efejuku 19, Benda 15, Lenzly 12. Rozhodčí: Rocha (Portug.), Mäntylä (Fin.), Bardera (Fr.). Fauly: 19:24. Trestné hody: 33/20 - 23/19. Trojky: 7:3. Diváci: 4200.

Reklama

Související témata: