Hlavní obsah

Nymburk v odvetě s Charleroi manko nesmazal a v Eurolize končí

LIBEREC

Basketbalisté Nymburka se při své premiéře v Evropské lize rozloučili se soutěží už po prvním předkole. V dnešní odvetě v Liberci sice porazili belgického mistra Charleroi 73:71, jedenáctibodové manko z prvního duelu z palubovky soupeře se jim však smazat nepodařilo. Vyřazení poslalo Nymburk do Eurocupu, kde se představí počtvrté za sebou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Adam Koch (vpravo) z Nymburka a Justin Hamilton z Charleroi

Článek

Nymburk chtěl na soupeře vlétnout a co možná nejdříve začít stahovat manko z prvního duelu. Místo úvodního náporu však Středočeši vstoupili do utkání rozpačitě. Lacino promarnili náskok 6:2 a kvůli zbytečným ztrátám celou první čtvrtinu dotahovali. Až v závěru se jim podařilo srovnat.

Druhá čtvrtina zpočátku kopírovala průběh té první a Nymburk mírně ztrácel. V polovině druhé desetiminutovky domácí s příchodem čerstvého Sokolovského zpřesnili střelbu a po dvou trojkách znovu překlopili skóre na svoji stranu. Hosté ovšem zkušeně kontrovali a nepustili soupeře do více než pětibodového náskoku. V poločase nakonec Nymburk ukrojil ze ztráty z úvodního utkání pouze tři body.

Středočeši navíc po pauze znovu prospali začátek čtvrtiny, během úvodních dvou minut nedali ani koš a po desetibodové šňůře Charleroi museli místo navyšování skóre opět stahovat manko. Nymburské naděje se pokusila čtyřmi body za sebou oživit letní posila Tre Simmons, který překonal problémy s kotníkem. Po sérii úspěšných tříbodových pokusů pak dokonce otočil povedeným vniknutím pod košem skóre na 57:55 Pumprla, ovšem Středočechům se rychlým tempem krátil čas.

Ve čtvrté čtvrtině vsadil Nymburk vše na útočnou kartu. Vysunul obranu, nutil hosty k chybám a záhy poprvé v utkání nasadil k výraznějšímu trháku. Pět a půl minuty před koncem vedl 67:58 a k umazání manka z prvního zápasu mu v té chvíli chyběly už jen dva body. Hostující trenér se pokusil zklidnit své svěřence oddychovým časem, ale definitivně se Charleroi podařilo zastavit nápor Nymburka až necelou minutu před koncem, kdy proměnil oba trestné hody Gomis a snížil na rozdíl pěti bodů. Závěr už si Belgičané pohlídali.

Odvetné utkání 1. předkola kvalifikace o účast v Evropské lize basketbalistů v Liberci:
ČEZ Nymburk - Spirou Basket Charleroi 73:71 (17:17, 41:38, 57:55)
Rozhodčí: Radovič (Chorv.), Ozols (Lot.), Dragojevič (Mak.). První zápas: 68:79, postupuje Charleroi.

Reklama

Související témata: