Hlavní obsah

České házenkářky porazily v Chebu Norsko o čtyři branky

CHEB

České házenkářky na turnaji O štít města Chebu zvítězily nad Norskem 27:23 a po úvodním nezdaru se Španělskem si připsaly první výhru. V posledním hracím dnu je čeká v neděli poslední Rakousko, které v sobotu prohrálo s dosavadním suverénem turnaje Španělskem 13:23

Článek

Český výběr dominoval na palubovce především v prvním poločase. "Hráli jsme prakticky bez jediné chybičky. Norky nevěděly, co proti nám mají zkusit, výborně jsme bránili a velmi dobře chytala Satrapová. Holky dokonale plnily taktické pokyny, dařila se střelba z místa spojek a výborné zabíhání na pivota," pochvaloval si výkon družstva po premiérové výhře v roli kouče Jan Bašný.

Po přestávce jakoby se ale domácí hráčky zalekly možné výhry a soupeřky začaly dotahovat. Z náskoku ubraly až na rozdíl pouhých dvou branek, ale Češky kolektivním výkonem dotáhly zápas do vítězného konce.

Mezinárodní turnaj házenkářek O štít města Chebu:
Česko - Norsko 27:23 (15:8)
Nejvíce branek: Štěrbová 5, Zámorská 4/1, Vojtíšková a Kultvašrová obě 4/3, Vítková 3 - Björndalenová 5/2, Sundmoenová 4, Lösethová 3, Norstebövá 3/1. Rozhodčí: Válek, Opava (oba ČR).
Španělsko - Rakousko 23:13 (14:3).
Průběžné pořadí: 1. Španělsko 2 zápasy/2 výhry, 2. Norsko 2/1, 3. Česko 2/1, 4. Rakousko 2/0.

Reklama

Související témata: