Hlavní obsah

České házenkářky porazily v Chebu Rakousko a skončily druhé

CHEB

České házenkářky obsadily na turnaji O štít města Chebu druhé místo. V posledním utkání dnes porazily nejslabšího účastníka soutěže Rakousko 26:23. Celkově triumfovalo bez ztráty bodu Španělsko, které se rozloučilo výhrou 35:25 nad Norskem. Souboj s Rakouskem byl těžší, než domácí tým po předchozích desetigólových prohrách soupeře čekal. Rakušanky předvedly svůj nejlepší výkon na turnaji a svěřenkyně trenéra Jana Bašného potrápily.

Foto: Petr Eret, ČTK

Ilustrační foto

Článek

"Dnes to bylo z herního hlediska asi trochu slabší, na holkách se zřejmě projevila únava z náročného týdne. Ale i v zápase, v němž jsme nehráli tak dobře, jsme uspěli, a to mě moc těší. Myslím, že vyhrát takový zápas je ještě důležitější, než když se daří," řekl ČTK Bašný.

Především v prvním poločase hrál soupeř důrazně, dařila se mu obrana a byl přesný v zakončení. Českému družstvu se povedlo až těsně před přestávkou obrátit skóre na svoji stranu (11:10).

Po příchodu z kabin ale české házenkářky začaly náporem a výsledkem bylo rychlé zvýšení náskoku na čtyři branky. Domácí tým trestal technické chyby soupeře a skóroval z rychlých protiútoků. Rakušanky kvůli zdravotním problémům nastoupily jen s osmi hráčkami do pole, přesto ještě našly síly na snížení na dva góly, ale v závěru si už český celek výhru nenechal vzít.

"Z celkového pohledu jsem spokojený. Před turnajem jsem říkal, že nejméně jedna výhra je nutná, a my vyhráli dva zápasy. Proto turnaj hodnotím jednoznačně pozitivně, i když ve hře je ještě hodně věcí, které musíme zdokonalit," uvedl Bašný.

Reklama