Hlavní obsah

Opava nechce hrát basketbalový pohár ULEB

OPAVA

Basketbalisté Opavy se měli jako první český tým v historii objevit v Poháru ULEB, ale prezident a mecenáš mistrovského klubu Jaroslav Dostál zaujal odmítavé stanovisko: "Rozhodl jsem, že pohár hrát nebudeme. Pokud si sežene klub peníze jinde, ať si to hraje, ale já na to finance neuvolním."

Článek

Dostála rozhořčil nevydařený vstup do sezóny, z pěti utkání nejvyšší soutěže vyhráli Slezané jediné. "Smazali jsme závazky vůči hráčům, koupili dva výborné cizince a výkony nejsou. Mrzí mě to," zlobí se Dostál, který klidně nechá propadnout zápisné 12 tisíc eur.

Manažer Opavy Ivo Dolinek doufá, že prezident nakonec k účasti v poháru svolí: "Snad ho přesvědčí hrozba vysoké sankce za odhlášení tři týdny před startem."

Hrozí konkurz

Generální sekretář České basketbalové federace Miloš Pražák ale tvrdí: "Pohár ULEB je sice prestižní soutěží, ale neřídí ho Mezinárodní basketbalová federace. Vše probíhá za tichého souhlasu FIBA, ani národní svazy negarantují účast mužstev, takže si neumím představit, jak by někdo vymáhal na Opavě pokuty za odstoupení. Pro jméno klubu by to sice nebyl odobré, ale pověst českého basketu tím neutrpí."

Opava má ale starosti i s novou halou, radnice neschválila její převod na město, takže BK Opava má rázem na krku dluh ve výši 110 miliónů korun a klubu hrozí konkurz.

Reklama

Související témata: