Hlavní obsah

Reprezentační nahrávač Zapletal přestoupil do Zlína

ZLÍN

Volejbalista Petr Zapletal se v nadcházející sezóně objeví v domácí extralize. Reprezentační nahrávač přestoupil z tureckého Bozkurtu do Zlína, kde podepsal roční kontrakt.

Článek

"Docela mě mrzí, že extraliga začíná v průběhu mistrovství světa, ale na návrat do domácí soutěže se moc těším," uvedl Zapletal v Římě, kde je s národním týmem na světovém šampionátu.

K návratu do české extraligy Zapletala přimělo i narození dcery Nely krátce před mistrovstvím světa. Ve Zlíně se na smlouvě dohodl rovněž proto, že pochází z nedaleké Olomouce, kde s rodinou žije.

"S Petrem jsme byli v kontaktu delší dobu. Před šampionátem jsme byli předběžně domluveni a potvrdilo se to v Turíně," řekl ČTK Roman Macek, manažer a trenér klubu. "Petr už s námi hrál na jaře přípravné turnaje. Je to kvalitní hráč a je to pro nás čest," dodal.

Dvaatřicetiletý Zapletal hrál jako smečař Jiří Popelka skoro ve všech hlavních evropských volejbalových destinacích. Před Tureckem mimo jiné působil v Itálii, Francii, Polsku, Řecku, na Slovensku, či v Německu.

Reklama

Související témata: