Hlavní obsah

Francouzští volejbalisté poslali domů hráče z MS jako fotbalisté

PAŘÍŽ

Francouzští volejbalisté tak trochu napodobili na mistrovství světa své fotbalové protějšky. Zatímco fotbalisté poslali po rozkolu na šampionátu v JAR domů rebela Nicolase Anelku, z turnaje v Itálii musel z podobných důvodů odjet mladík Earvin Ngapeth.

Foto: Osman Orsal, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Francouzi budou prvním soupeřem českých volejbalistů v bojích o 9. až 12. místo. Zápas se bude hrát v pátek od 21:00.

Ngapetha vyloučil trenér francouzských volejbalistů z týmu kvůli jeho chování ve středu po obědě, pár hodin před zápasem v čtvrtfinálové skupině, který Francie prohrála s domácí Itálií 1:3 na sety.

"Earvin Ngapeth byl vyřazen po hádce v šatně po utkání Francie s Japonskem, kvůli porušení disciplíny a chování neslučujícímu se s působením v týmu," uvedla v prohlášení francouzská federace.

Zápas s Japonskem, po kterém došlo k rozporům v šatně, se hrál v pátek a Francie ho vyhrála 3:0. Devatenáctiletý talent Ngapeth si po něm opakovaně stěžoval, že je koučem přehlížen.

Trenér: Měl jsem to udělat dřív 

Trenér Philippe Blain vyřadil Ngapetha z týmu až o pět dnů později s cílem uklidnit situaci. "Chtěl jsem hráče chránit, ale byla to chyba, protože to oslabilo naši sílu," citovala Blaina francouzská média. "Měl jsem tohle rozhodnutí udělat o dva tři dny dříve, to by bylo pro všechny mnohem lepší," doplnil trenér.

Anelka byl před čtyřmi měsíci poslán domů z Jihoafrické republiky, protože se pohádal s tehdejším trenérem Raymondem Domenechem o přestávce druhého utkání MS proti Mexiku. Následně byl útočník potrestán vyloučením z reprezentace na osmnáct zápasů.

Reklama

Související témata: