Hlavní obsah

Basketbalistky Brna posílí trojnásobná šampionka WNBA Fordová

Novou posilou basketbalistek Frisco Sika Brno bude Američanka Cheryl Fordová, dcera legendárního Karla Malonea, která s Detroitem třikrát vyhrála zámořskou ligu WNBA. Devětadvacetiletá pivotka má ve sbírce rovněž bronzovou medaili z mistrovství světa v roce 2006 v Brazílii. Letos v americkém výběru, který ovládl šampionát v České republice po finálové výhře nad domácí reprezentací, chyběla.

Foto: René Volfík, ČTK

Zprava Hana Horáková a Zuzana Žirková z Frisco Sika Brno se radují z vítězství a zisku titulu mistryň. Ilustrační foto.

Článek

Fordovou vedl v sezóně 2006/2007 v ruském Jekatěrinburgu kouč Milan Veverka, jenž je nyní v týmu českého mistra asistentem trenéra Jana Bobrovského. V loňské sezoně měla americká hráčka problémy s poraněným kolenem a jen chvíli působila v polských Polkowicích. Před pěti lety odehrála v Evropě sezonu v izraelském Hašaronu.

"Fordová dnes večer přiletí do Prahy a měla by se zapojit po nezbytném odpočinku do přípravy," řekl ČTK manažer brněnského týmu Dušan Nižňanský.

Fordová měří 191 cm. V roce 2003 byla třetí hráčkou draftu a získal ji Detroit, kde působí už sedm sezon. V prvním roce svého působení ve WNBA byla vyhlášena nováčkem sezony. Čtyřikrát si zahrála prestižní Utkání All Star.

Brňanky měly ode dneška startovat na turnaji v Trutnově, ale nakonec z toho sešlo. "Onemocnělo nám několik hráček, a proto jsme museli účast odřeknout," uvedl Nižňanský.

Reklama

Související témata: