Hlavní obsah

Volejbalisté hladce zdolali Francii a budou na MS nejhůře desátí

ŘÍM

Čeští volejbalisté porazili ve svém předposledním zápase na mistrovství světa Francii suverénně 3:0 a v sobotu si zahrají o konečné deváté místo s Argentinou. Francouzského soupeře v pátek ve Florencii jasně přehráli a vrátili mu pětisetovou porážku z úvodní vzájemné bitvy na šampionátu před dvěma týdny. Své nejlepší umístění v historii samostatné republiky tak čeští hráči vylepší na nejhůře desátou pozici.

Foto: Sandro Perozzi, ČTK/AP

Vítězná radost českých volejbalistů.

Článek

"Měli jsme obrovskou motivaci a jsme moc šťastní, že dnešní zápas takhle dopadl," řekl na tiskové konferenci trenér Jan Svoboda. "Jsme moc rádi, že jsme se vrátili k našim výborným výkonům a odevzdali jsme to nejlepší, co v nás je," doplnil ho kapitán Ondřej Hudeček. Po skličujících prohrách s Brazílií a Německem ve čtvrtfinálové skupině se totiž volejbalisté vrátili do pohody a na vítěznou vlnu.

Zatímco v prvním vzájemném duelu táhl Francii za vítězstvím Rouzier, dnes se na něj čeští hráči nemuseli připravovat. Obávaný univerzál totiž už několik dnů na šampionátu nehraje s poraněným kotníkem. A ostatní hráče se českým reprezentantům dařilo bránit, celkově byli na síti mnohem úspěšnější než soupeř. V útoku Francouze výrazně bodově předčili poměrem 50:29, na bloku pak 7:5.

Hned první rozehry ukázaly, jak se oba celky perfektně znají, a obrana jasně převyšovala ofenzivu. Dlouhé výměny a vyrovnané skóre byly charakteristické pro úvodní set. Ani jeden z týmů se nedostal do více než dvoubodového vedení, v koncovce pak českým hráčům pomohl vůbec první bodový blok v zápase a eso nahrávače Ticháčka.

Po změně stran se už před prvním technickém time outem dostali svěřenci Jana Svobody a Milana Hadravy do tříbodového trháku, který pak už jen navyšovali. Lépe si připravovali i realizovali útok a soupeř jim nekladl ani přes řadu střídání větší odpor.

V poklidném tempu bez výkyvů a s lehkostí ve tváři si Češi dokráčeli za pátou výhrou ze svých osmi utkání na šampionátu a stejným způsobem si mohou vychutnat i derniéru na MS v Itálii v sobotu od 21:00 proti Argentině.

Francii čeká zápas o jedenácté místo se Španělskem a kouč Philippe Blain bude mít znovu těžký úkol, dostat ze svého oslabeného týmu maximum. Vedle Rouziera mu totiž chybí i smečař Ngapeth, jehož poslal domů ve středu po hádce v šatně. "Nemáme to teď jednoduché, problémy nás provází vlastně celý turnaj. Dneska byl tím hlavním útok," uvedl kouč úřadujících vicemistrů Evropy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články