Hlavní obsah

Basketbalista Arenas má další problém, předstíral zranění

WASHINGTON

Zámořská NBA ještě nezačala a rozehrávač Washingtonu Gilbert Arenas už má opět problém. Hráč, který se v minulé sezóně nechvalně proslavil incidentem s pistolemi v týmové šatně, přiznal, že před úterním přípravným utkáním s Atlantou předstíral zranění kolena, aby tím pomohl do sestavy spoluhráči Nicku Youngovi. Ten pak skutečně šanci využil a s 24 body byl nejlepším střelcem týmu.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Gilberto Arenas z Washingtonu Wizards

Článek

Arenas, pro kterého minulá sezóna po prosincovém incidentu předčasně skončila a jenž si odpykává dvouletou podmínku za nedovolené ozbrojování, oznámil při rozcvičení před zápasem trenérovi Flipu Saundersovi, že ho bolí levé koleno a raději nebude hrát. Po utkání ale před novináři prohlásil, že zranění předstíral, aby tím dostal prostor Young.

"Trenérovi jsem lhal," přiznal Arenas. Po středečním tréninku pak řekl, že netušil, jakou vyvolá jeho upřímnost mediální bouři. "Ale je to jako se vším, co teď udělám. Zase jsem to zvoral, tak jen říkám sorry," dodal.

Šokovaný trenér

Trenér Saunders měl s hráčem pohovor před týmem i individuálně. Z Arenasova přístupu byl zklamaný a šokovaný. "Dostane citelnou pokutu, suspendován nebude," řekl Saunders. "Osobně mě velmi zklamal, protože mu důvěřuji. Řekl jsem mu, že by měl být ke mně upřímný," dodal kouč.

Young prý o Arenasově "aktivitě" nic nevěděl. "Slyšel jsem to ráno v televizi. Nevím, co se děje. Já jen šel a hrál svůj zápas," řekl.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články