Hlavní obsah

Basketbalová vicemistryně světa Bortelová přestoupila do Toruně

TORUŇ

Basketbalová vicemistryně světa Veronika Bortelová mění v polské lize dres. Dvaatřicetiletá rozehrávačka odchází z Polkowic do konkurenční Toruně. ČTK dnes řekla, že se v novém působišti dohodla na smlouvě pro letošní sezonu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Veronika Bortelová střílí před Phillipsovou z Austrálie

Článek

V klubu je už od minulého týdne, první zápas by měla sehrát v pátek proti Krakovu. "Všechny formality s přestupem mám vyřízené, takže by tomu nemělo nic bránit," uvedla Bortelová, která se Toruni upsala krátce po skončení světového šampionátu před necelými dvěma týdny.

V polské lize by si svým přestupem měla teoreticky polepšit, v minulé sezoně v souboji o ligový bronz v dresu Polkowic musela vstřebat zklamání z prohry v sérii právě s Toruní. "S bramborovou medailí jdu do bronzového týmu, takže by to lepší být mělo," podotkla Bortelová s úsměvem. "Ale oba týmy jsou na podobné kvalitativní úrovni. Aspoň z toho, co jsem tady za těch pár dní mohla poznat. Ještě je brzy na nějaké velké závěry, ale první dojmy jsou dobré," uvedla Bortelová.

Toruň má v polské lize letos zatím bilanci dvou výher a dvou porážek. Bortelovou čekají i zápasy v Evropském poháru FIBA, kde její tým narazí na portugalský celek Sport Algés Defungo a španělskou Zaragozu.

Reklama