Hlavní obsah

Volejbalisté Kladna prohráli ve finálové repríze s Libercem 0:3

KLADNO

Volejbalisté mistrovského Kladna prohráli v dnešní repríze finálového duelu minulého ročníku extraligy s Libercem hladce 0:3. Středočeské mužstvo nastoupilo kvůli rozsáhlé marodce bez libera, do zápasu byl dokonce připraven zasáhnout i sedmačtyřicetiletý trenér Jindřich Licek.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér volejbalistů Liberce Michal Nekola

Článek

"Nastoupili jsme pouze v šesti zdravých hráčích, a to znamenalo, že Liberec byl na hřišti pánem a my se jen těžce dostávali do hry. Postupem času jsme se osmělovali, ale stačilo to pouze na korekci výsledku," řekl ČTK Licek. "U nás to dneska nebylo o volejbale, ale o morálce. Hráči mají angíny, chřipky, jeden má zlomenou ruku. Ale ti, co hráli, tak ten tlak ustáli," poznamenal po utkání v České televizi jeho asistent Jindřich Neumann.

Liberec, který se po jednoznačném úvodu v dalších setech proti oslabenému soupeři hodně trápil, se po třetím vítězství v soutěži posunul v tabulce na šesté místo. Kladno naopak po 6. kole kleslo na předposlední pozici.

Trenér Dukly Michal Nekola nebyl přes hladkou výhru spokojen. "Já jsem hráče nabádal, aby udrželi koncentraci po celé utkání, ale to se bohužel nepovedlo. Do stavu 20:12 v druhém setu jsme byli jednoznačně lepší, pak to soupeř dokázal zdramatizovat," řekl Nekola.

Jeho svěřenci nezískali z tří předchozích utkání ani bod, ve všech podlehli 1:3. "Konečně jsme vyhráli za tři body, to pro nás bylo moc důležitý. Snad nás to trochu uklidní," prohlásil liberecký univerzál Jakub Vencovský.

Vedoucí České Budějovice si i pošesté připsaly tříbodový zisk. Jihočeši doma zdolali Havířov 3:1, přestože soupeři vyšel začátek čtvrté sady a sahal po vyrovnání. Favorit však situaci zvládl, stejným poměrem vyhrály i druhé Benátky nad posledním Brnem.

Výsledky 6. kola volejbalové extraligy mužů
Kladno - Liberec 0:3 (-13, -22, -20) Rozhodčí: Antušák, Blažek. Čas: 82 min. Diváci: 100.
Ostrava - Ústí nad Labem 3:0 (22, 20, 20) Rozhodčí: Z. Grabovský, Vojtíšek. Čas: 74 min. Diváci: 200.
Zlín - ČZU Praha 3:1 (-21, 20, 18, 23) Rozhodčí: Hudík, Krtička. Čas: 109 min. Diváci: 200.
České Budějovice - Havířov 3:1 (17, 22, -22, 20) Rozhodčí: Pavelek, Pecháček. Čas: 101 min. Diváci: 930.
Benátky nad Jizerou - Brno 3:1 (22, -24, 23, 23) Rozhodčí: Činátl, Rychlík. Čas: 108 min. Diváci: 250.

Reklama

Související témata: