Hlavní obsah

Basketbalisté Pardubic vyhráli o dva body v Prostějově

PRAHA

Basketbalisté Pardubic se v první lize postarali o další překvapení. Východočeský tým dnes potvrdil svůj velmi dobrý vstup do sezony a v pátém kole zvítězil na hřišti favorizovaného Prostějova 87:85. První poločas utkání přitom nenasvědčoval, že hosté na Hané uspějí. Úvodní čtvrtinu sice Pardubičtí vyhráli o čtyři body, v další části zápasu však dominovali domácí a vedli až o šestnáct bodů. V závěru však Východočeši strhli výhru na svoji stranu.

Článek

Hrdinou střetnutí se stal hostující Petr Bohačík. V rozmezí 33. a 35. minuty šňůrou třinácti bodů zařídil pardubické vedení 79:74. "Ztratit tak dobře rozehraný zápas, to docela zamrzí. Ve třetí čtvrtině, kdy soupeř začal v obraně hrát až na doraz, jsme vypadli z rytmu. V poslední desetiminutovce jsme navíc nepokryli tři střely z dálky, které rozhodly. Statisticky jsme sice byli lepší, ale na vítězství to nestačilo," řekl domácí trenér Peter Bálint.

Pardubický kouč Jan Slowiak byl spokojený s obratem a výhrou. "Ve druhé půli jsme se dokázali vrátit do utkání. Zastavili jsme rychlý protiútok soupeře a hráči Prostějova museli hrát do plných. V koncovce jsme měli více štěstí. O výsledku rozhodly i pevné nervy našich hráčů při trestných hodech," řekl.

V Ostravě byli hosté z Plzně rovnocenným soupeřem svěřenců trenéra Hummela jen do páté minuty. Od stavu 10:9 Nová huť zpřesnila rozehrávku i střelbu a čtvrtina skončila rozdílem sedmi bodů. Další tři desetiminutovky už byli domácí ve všech směrech lepším celkem, Plzeňští tak odešli poraženi rozdílem 42 bodů.

Reklama