Hlavní obsah

České volejbalistky cestovaly na MS do Japonska dva dny

HAMAMACU

Cesta českých volejbalových reprezentantek na mistrovství světa do Japonska se protáhla na bezmála dva dny. Přesun týmu z Prahy do Hamamacu měl být původně šestnáctihodinový, nakonec však kvůli nejrůznějším peripetiím trval plných 44 hodin. Volejbalistky nejprve vinou zpoždění na lince Praha - Frankfurt nestihly mezikontinentální spoj a v Německu musely přenocovat.

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Ilustrační foto

Článek

"Přes sklo jsme viděly na pilota. Mávaly jsme na něj, prosily, jenom se na nás usmál a odletěl," napsaly hráčky na svazovém webu. Kapitánce Ivaně Plchotové se navíc zatoulala taška se všemi věcmi a zavazadlo obdržela až po několikanásobné urgenci.

Trenér Jiří Šiller v duchu posledních čtrnácti dnů nařídil svým svěřenkyním i ve Frankfurtu brzký nedělní budíček. "Aby si zvykly na režim v Japonsku," vysvětlil. Realizační tým zajistil volejbalistkám bazén a fitness centrum, do kterého tým vyrazil už v sedm hodin ráno. "Hráčky berou všechno s humorem," poznamenal asistent Ondřej Marek.

I s vlakem byly potíže

Druhý den pak uletělo české výpravě i letadlo z Tokia do Nagoji. "Musely jsme se z letiště přesunout rychlovlakem na šinkanzen, jenomže i ten měl potíže, prý měl někde nehodu," uvedly reprezentantky.

Hráčky tak prakticky vůbec nespaly. "Štve mě to, ale nedá se nic dělat. Děvčata se jen najedla, prošli jsme se po městě a hned jsme vyrazili na první trénink," prohlásil v Hamamacu trenér Šiller.

První utkání na MS čeká jeho svěřenkyně v pátek, kdy nastoupí proti vicemistryním Evropy z Nizozemska. "Teď si všichni musíme fyzicky i psychicky odpočinout. Komplikace na cestě nikoho nepotěší, my ale přípravu na první zápas zvládneme, i když v kratším termínu. Na premiéru se připravíme dobře," dodal kouč.

V úterý už měl reprezentační výběr na programu první přípravný duel, s místním univerzitním týmem mužů prohrály Češky 1:3. "Pro nás bylo výborné, že jsme si mohli dost věcí vyzkoušet. Soupeř byl úrovní srovnatelný s námi, mohli jsme si nacvičit některé herní kombinace," konstatoval asistent Marek.

Anna Kallistová ocenila soupeřovu výbornou obranu v poli. "Japonci hodně skákali, na to, jací to byli prckové, útočili opravdu z velké výšky," řekla Kallistová. "Ještě to není úplně ono, forma se vrací pomalu," podotkla Aneta Havlíčková.

Reklama

Související témata: