Hlavní obsah

Plážové volejbalistky Kolocová a Sluková útočí v Číně na životní úspěch

SAN-JA

Plážové volejbalistky Markéta Sluková a Kristýna Kolocová útočí na turnaji Světového okruhu v Číně na životní výsledek. České reprezentantky poprvé prohrály až ve čtvrtém kole hlavní soutěže a na pískových kurtech v San-ja skončí nejhůře na pátém místě.

Článek

Letošní mistryně Evropy do 23 let už páté ve Světovém okruhu byly, v srpnu se jim to podařilo na grandslamovém turnaji ve Starých Jablonkách v Polsku. Tehdy za to získaly prémii 13.200 dolarů (asi 234.000 korun), na soutěži nižší kategorie Open v Číně by si za totéž umístění rozdělily 9100 dolarů (161.000 korun).

Kolocová a Sluková v pátek ve třetím kole porazily rakouské sestry Doris a Stefanii Schwaigerovy ve dvou setech. Ve čtvrtém kole je ale zastavily nejvýše nasazené domácí Číňanky Süe Čchen a Čang Si, které na každém ze čtyř předchozích turnajů bojovaly o titul.

V sobotu s Američankami

O semifinále si české volejbalistky v sobotních opravách zahrají s vítězkami amerického duelu Akersová, Turnerová - Kessyová, Rossová. Úřadující mistryně světa Jennifer Kessyová a April Rossová jsou přitom v Číně nasazeny až jako číslo šest, tedy níž než česká dvojice.

"Je to poprvé, co jsme na okruhu Světové série nasazeny takto vysoko. Je to příjemný pocit, ale důležité bude stejně jen to, co dokážeme předvést na kurtu," uvedla před turnajem Kolocová na webu pražského Bison Beach Voleyball Clubu.

"Týmy jsou do hlavní soutěže nasazovány před každým turnajem vždy na základě nejlepších čtyř výsledků z posledních pěti absolvovaných turnajů, a na těch se nám dařilo. Do Číny navíc nedorazí několik elitních párů, a tak jsme ještě o pár míst poskočily," vysvětlila Kolocová.

Reklama