Hlavní obsah

Nymburk nezvládl první čtvrtinu a připsal si druhou prohru

NYMBURK

Basketbalisté Nymburka si připsali druhou porážku v Jadranské lize. V duelu 5. kola doma podlehli slovinskému celku Krka Novo Mesto 57:77. O výsledku rozhodla první čtvrtina, ve které domácí nabrali sedmnáctibodovou ztrátu. Navíc druhou polovinu zápasu hrál Nymburk bez své opory Petra Bendy, který se zranil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Adam Koch (vpravo) z Nymburka a Justin Hamilton z Charleroi. Ilustrační foto.

Článek

Novo Mesto patří do Jadranské ligy již od jejího vzniku v roce 2001, když hned v prvním ročníku bylo ve finále. Minulou sezonu však po sestupu vynechalo a letos je tak nováčkem stejně jako Nymburk. Přesto se do českého soupeře pustili Slovinci pěkně zhurta.

Důslednou obranou dovolili hosté soupeři v první čtvrtině nastřílet pouze devět bodů, navíc sami ukazovali téměř bezchybnou střelbu. Výsledkem bylo, že Krka vedla po deseti minutách o sedmnáct bodů a svůj náskok navýšila až na 22 bodů.

Nymburk se však postupně probudil a ve třetí části předvedl velký nápor. Po devítibodové šňůře dokonce snížil na rozdíl pouhých pěti bodů, když se dařilo především americkému rozehrávačovi Efejukuovi.

Jenže pak se znovu ke slovu dostali Slovinci, kteří znovu mírně odskočili a definitivně tak utnuli snahu domácích. Aktivní Simmons sice ještě dvěma trojkami dal Středočechům naději, pak se však nymburská hra zcela rozpadla a Krka bez potíží zvítězila.

"Od první minuty jsme zaostávali ve všech herních činnostech. I když se nám párkrát podařilo dotáhnout do přijatelného rozdílu, nikdy jsme to plně nevyužili," prohlásil po zápase kouč domácích Neno Ginzburg.

Jeho protějšek Saša Džikič si cenného vítězství velmi považoval: "Dnes jsem nebyl spokojen celkem s deseti minutami. Známe velké kvality Nymburka a jsem si poměrně jistý, že na jejich domácí půdě nebude moc týmů vyhrávat," dodal.

Nymburk tak jen podtrhl černý týden českého basketbalu na mezinárodní scéně. Hráčky USK doma padly v Eurolize se Salamankou a ve stejné soutěži utrpěly debakl i Brňanky.

Jadranská liga basketbalistů:
ČEZ Nymburk - Krka Novo Mesto 57:77 (9:26, 28:40, 43:51)
Nejvíce bodů: Simmons14, Efejuku 12, Pumprla 7, Lenzly 6 - Booker 16, Ikonič 14, Pavič a Petrov po 13. Rozhodčí: Muhvič (Chor.), Mrdak, Glišič (oba Srb.). Fauly: 26:25. Pět chyb: 35. Nečas (Nymburk). Trestné hody: 12/8 - 28/21. Trojky: 7:6.
Cedevita Záhřeb - Hemofarm Vršac 89:97 (38:47), Široki Brijeg - Budučnost Podgorica 69:61 (37:29), Radnički Kragujevac - Igokea Aleksandrovac 71:78 (34:40).

Reklama

Související témata: