Hlavní obsah

Basketbalisté Lakers nedali Golden State šanci

LOS ANGELES

Úřadující šampióni NBA Los Angeles Lakers procházejí úvodními zápasy nové sezóny bez zaváhání. V neděli si poradili na domácí palubovce s Golden State 107:83, když o osudu utkání rozhodli již v úvodní čtvrtině.

Foto: Lucy Nicholson , Reuters

Velký podíl na výhře Lakers měl Pau Gasol (vpravo).

Článek

Tu vyhráli o dvacet bodů a mířili vstříc třetí výhře v sezóně a desátému vítězství nad tímto soupeřem za sebou. "Proti nim se nám v poslední době docela dařilo, ale to nás nesmí ukolébat. Také mohou dát hodně bodů. Jsme rádi, že nám to zatím jde," uvedl pivot Pau Gasol, jenž přispěl k výhře 26 body a 12 doskoky.

Ani 28 bodů nejužitečnějšího hráče mistrovství světa Kevina Duranta nestačilo Oklahomě k domácímu vítězství nad Utahem. Jazzmani prohráli naposledy úvodní tři zápasy sezóny před třiceti lety a tuto zkušenost už si nechtěli zopakovat. Oklahomu přehráli 120:99 díky týmovému pojetí hry a přesné mušce třicetibodového Paula Millsapa.

Ani skvělý výkon Kevina Duranta (vlevo) Oklahomě k vítězství nestačil.foto: Reuters/Chris Carlson

Parádní střelu přes tři čtvrtiny hřiště předvedl Jason Kidd z Dallasu v závěrečné sekundě prvního poločasu proti Los Angeles Clippers. Tím odstartoval obrat, na jehož konci mohli Mavericks slavit výhru 99:83. "Doskočil jsem míč asi dvě sekundy před sirénou a chtěl si ho nechat. Ale Jason Terry mi řekl, ať vystřelím. Takové střely mohou být pro váš tým zlomové a mohou narušit sebevědomí soupeře," prohlásil zkušený rozehrávač.

Výsledky NBA:
LA Clippers - Dallas 83:99, LA Lakers - Golden State 107:83, New Jersey - Miami 78:101, Oklahoma City - Utah 99:120.

Reklama