Hlavní obsah

Favorizované Miami rozstřílelo v NBA dalšího soupeře

Basketbalisté Miami začínají potvrzovat úlohu největšího favorita nového ročníku NBA. Po příchodu hvězdného LeBrona Jamese a Chrise Boshe prohráli Heat úvodní duel s Bostonem, od té doby ale čtyřikrát jasně vyhráli. V úterý porazili rozdílem 32 bodů Minnesotu.

Foto: Jeffrey M. Boan, ČTK/AP

Basketbalista Miami Dwyane Wade (vlevo) spěchá ke koši Minnesoty.

Článek

Výhru 129:97 režíroval Dwyane Wade, s 26 body nejlepší střelec utkání. James se tentokrát proměnil v nahrávače a připravil 12 košů spoluhráčům. "Snažil jsem se na sebe navázat co nejvíce obránců. Když to střelecky táhl Wade, nemusím se tolik starat o střelbu," uvedla posila z Clevelandu.

Dařilo se i dalším dvěma kandidátům na titul, finalistům minulého ročníku. Boston vyhrál na palubovce Detroitu 109:86. Domácí tým zažívá po čtyřech prohrách nejhorší vstup do sezony za posledních deset let. Obhájci trofeje Los Angeles Lakers porazili 124:105 Memphis, jejich největší osobnost Kobe Bryant stihl dát za první poločas 23 bodů, poté už se objevoval na hřišti jen sporadicky.

Vedle Lakers si drží stoprocentní bilanci překvapivě také Atlanta, která vyhrála v Clevelandu 100:88. Týmu Cavaliers nepomohl ani nejlepší střelecký výkon v kariéře J. J. Hicksona, jenž zaznamenal 31 bodů.

Dramatický duel mezi Washingtonem a Philadelphií muselo rozsoudit až prodloužení, neboť remízu po základní hrací době zachraňoval pro Philadelphii Cartier Martin trojkou v poslední sekundě. Jednička letošního draftu John Wall se blýskla v dresu Washingtonu 29 body a 13 asistencemi a pomohla Wizards k první výhře v sezoně v poměru 116:115.

Výsledky úterních zápasů NBA
Cleveland - Atlanta 88:100, Detroit - Boston 86:109, LA Lakers - Memphis 124:105, Miami - Minnesota 129:97, Milwaukee - Portland 76:90, Washington - Philadelphia 116:115 po prodl., New York - Orlando odloženo.

Reklama

Související témata: