Hlavní obsah

Hrozně divný zápas, přiznala Vítečková po výhře nad bývalým klubem

Michal OsobaPrávo

V brněnském dresu strávila dlouhých a úspěšných jedenáct let, v sobotním zápase ale dvěma trojkami v závěru definitivně zlomila odpor svého bývalého týmu. Basketbalová vicemistryně světa Eva Vítečková přispěla patnácti body k domácímu triumfu USK Praha nad mistrovským týmem Frisco Sika Brno 74:64.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Eva Vítečková v dresu USK Praha

Článek

Byl to pro vás zvláštní zápas?

Hrozně divnej... Byla jsem nervóznější než obvykle. Bylo to něco jiného, před zápasem jsem se potkala s panem Bobrovským, chvíli jsme spolu pohovořili, z toho jsem měla radost.

Vyříkávali jste si ještě váš odchod z Brna?

To ne, ale když jsem odešla, objevily se v novinách ne moc hezké věci, tak jsem byla ráda, že jsme pokecali, zeptali se, jak se máme...

Brněnský kádr se s vaším odchodem hodně proměnil, máte v něm ještě nějaké kamarádky, s nimiž jste pravidelně v kontaktu?

S Romanou Hejdovou, ale ani s ostatníma holkama nemám problém. Romča se ze srandy ptala, jestli jí řeknu nějaké akce, jaké hrajeme. (úsměv)

S brněnskými fanoušky jste si něco také řekla?

Nesetkala jsem se s nimi, ale během mistrovství světa jsme se o tom bavili. Říkali, že jim je to líto, ale podporovali mě. Žádné negativní reakce tam nebyly.

Ve fotbale nebo v hokeji vypisují hráči v zápasech proti svým bývalým týmům prémie do klubové kasy. Také jste s Petrou Kulichovou něco slíbily?

Ne, ale určitě jsme obě dvě chtěly zahrát dobře. Nakonec to nejlépe vyšlo Lindsay Whalenové.

Pořád jste ráda, že jste do USK přestoupila?

Hodnotím to pozitivně, jsem spokojená, ale je tam ten šrám, že první dva zápasy v Eurolize jsme prohály...

Proti Brnu jste ale na rozdíl od euroligových zápasů zvládly dramatickou koncovku. Neměly jste před ní v hlavě nevydařené závěry duelů s Tarbes a Salamancou?

Na mě to působilo, že jsme v klidu, i když to bylo o čtyři body... V tomhle zápase o moc nešlo, spíš jsme chtěly získat sebedůvěru a psychicky se zvednout po těch porážkách. Náš výkon pořád nebyl takový, jaký si představujeme, spíše jsme na ty výkony z Euroligy navázaly. Jsme bity tím, že jsme spolu krátce a v přípravě jsme žádné těžké duely nesehrály. Chce to čas a doufám, že budeme hrát mnohem líp, protože tým na to máme.

Trenér Blažek říkal, že už je třeba dostat z vašich hlav úspěšné mistrovství světa. Myslíte, že se na vás fyzické i psychická únava ještě podepisuje?

Měli jsme k tomu i pohovor. Ale je těžké ten šampionát dostat z hlavy, když se vás na něj pořád někdo ptá, v obchoďáku vás zastaví a gratulují... Už to není tak často, ale ještě to doznívá.

Reklama