Hlavní obsah

Hvězdné Miami si v basketbalové NBA poradilo s New Jersey

Basketbalisté favorizovaného Miami se po páteční prohře s New Orleans vrátili na vítěznou vlnu, když porazili 101:89 New Jersey. Střelecky se dařilo Dwyanemu Wadeovi, jenž zaznamenal 29 bodů, o šest méně měla na svém kontě letní posila LeBron James.

Foto: archiv, Sport.cz

Basketbalista Udonis Haslem, hráč Miami Heat.

Článek

Hosté drželi dlouho s favoritem krok, ve třetí čtvrtině však ztratili veškeré naděje na úspěch a prohráli s Miami podruhé během jednoho týdne.

Mnohem dramatičtější zápas se odehrál v San Antoniu, kde domácí Spurs udolali Houston až po prodloužení 124:121. Jednadvaceti body a 14 asistencemi se blýskl francouzský rozehrávač Tony Parker. Houston zůstává jediným týmem NBA bez vítězství a zažívá nejhorší start do sezóny od roku 1999. Rockets navíc přišli o Aarona Brookse, jenž po prvním poločase odstoupil se zraněným kotníkem.

Dokonce až druhé prodloužení muselo rozhodnout zápas Utahu s Los Angeles Clippers. Domácí Jazzmani prohrávali v průběhu zápasu už o 18 bodů, přesto hosté na svého neoblíbeného soupeře opět nevyzráli. V Salt Lake City neuspěli popatnácté za sebou, rozhodující koš jim dal Deron Williams sedm vteřin před koncem druhého prodloužení.

V čele NBA dotáhlo Atlantu a Los Angeles Lakers šestou výhrou také New Orleans, které slavilo vítězství 87:81 v Milwaukee. Lepší start do sezóny hráči Hornets nepamatují ani z předchozího působiště v Charlotte.

NBA:
Charlotte - Orlando 88:91, Dallas - Denver 92:103, Miami - New Jersey 101:89, Milwaukee - New Orleans 81:87, Portland - Toronto 97:84, Sacramento - Memphis 91:100, San Antonio - Houston 124:121 po prodl., Utah - LA Clippers 109:107 po druhém prodl., Washington - Cleveland 102:107.

Reklama