Hlavní obsah

U basketbalových reprezentantek by měl zůstat kouč Blažek

PRAHA

Výkonný výbor České basketbalové federace (ČBF) jmenuje 25. listopadu trenéra ženské reprezentace na další období. Ve funkci zřejmě zůstane Lubor Blažek, který družstvo na přelomu září a října dovedl k zisku stříbrných medailí na domácím světovém šampionátu. Brzy by mělo dospět k dohodě jeho jednání s vedením federace, pro reprezentaci bude dalším vrcholem příští rok mistrovství Evropy v Polsku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Lubor Bažek zřejmě zůstane na lavičce národního týmu basketbalistek.

Článek

"Jednání s panem Blažkem se vyvíjejí dobře a všechno vypadá slibně," řekl ČTK předseda ČBF Miroslav Jansta poté, co dnes ministr školství Josef Dobeš slavnostně přijal část reprezentačního týmu i kouče Blažka ve svém pražském úřadu.

Blažek, na klubové úrovni trenér pražského USK, byl reprezentačním koučem zvolen loni v říjnu. S týmem pak prožil úspěšnou jízdu mistrovstvím světa na domácí půdě: Češky překvapivě došly až do finále, v němž podlehly výběru USA.

Šestapadesátiletý Blažek měl smlouvu s reprezentací jen do konce mistrovství. Dnes na svazové půdě se zástupci Sdružení basketbalových trenérů (SBT) provedl analýzu vystoupení českého týmu na šampionátu a nyní připouští, že by u reprezentace chtěl setrvat i v dalším období.

Reprezentace je pocta

Po mistrovství přitom říkal, že kvůli velkému vytížení i z rodinných důvodů zvažuje svůj konec na reprezentační lavičce. "Ale reprezentace je pocta, to z nikoho nikdy nevyprchá," řekl ČTK Blažek.

K ministru Dobešovi zamířil s reprezentantkami Petrou Kulichovou, Kateřinou Elhotovou a Markétou Bednářovou. Hráčky Dobešovi předaly podepsaný dres, českou vlajku, knihu pojednávající o mistrovství a také zasklenou společnou fotografii se zlatou medailí.

Vedení federace chce otázku trenérského obsazení u ženského týmu definitivně vyřešit 25. listopadu na jednání výkonného výboru. Na něm by Blažek měl být potvrzen ve funkci i na další období.

Reklama