Hlavní obsah

Basketbalisté Golden State se dočkali první výhry venku

TORONTO

Basketbalisté Golden State porazili v zámořské NBA Toronto 109:102 a na třetí pokus si připsali první výhru na soupeřově hřišti. Stephen Curry navzdory potížím s kotníkem zaznamenal s 34 body své maximum v dosavadním průběhu soutěže a nejlepší střelec ligy Monta Ellis přidal 28 bodů.

Foto: Mark Blinch, Reuters

Stephen Curry (vlevo) si sundal ortézu a perlil.

Článek

Curry své střelecké představení odstartoval krátce poté, co si ke konci první čtvrtiny sundal ortézu ze zraněného kotníku, kvůli kterému vynechal dva zápasy. "Je to tak lepší, trochu mě omezovala. Proto jsem si to nechal jen pořádně obvázat," uvedl Curry.

Jenže sundání ortézy se Currymu málem nevyplatilo, když špatně došlápl po srážce fotografem u hřiště. "Dost mě to vystrašilo, protože to bylo podobné, jako když jsem si kotník zranil. Čekal jsem bolest, naštěstí se ale nic nestalo," dodal.

Monta Ellise museli z palubovky odnést.foto: ČTK/AP/Nathan Denette

Ellis takové štěstí neměl a Golden State se bude muset nejspíš nějaký čas obejít bez nejlepšího střelce. Ten v poslední čtvrtině ošklivě upadl pod košem Toronta na záda, několik minut byl ošetřován na palubovce a do šatnu mu museli pomoci.

Ellis ani neodcestoval s týmem zpět. Zůstal v Torontu, kde ho čekají další vyšetření.

Výsledky NBA:
Charlotte - San Antonio 91:95, Chicago - Denver 94:92, Dallas - Boston 89:87, Memphis - Phoenix 109:99, Orlando - Atlanta 93:89, Toronto - Golden State 102:109.

Reklama