Hlavní obsah

Trenér volejbalistek zhodnotí světový šampionát s odstupem

NAGOJA

Skvělá základní skupina a nevydařené působení v té čtvrtfinálové. Tak se dají shrnout výkony volejbalistek na mistrovství světa v Japonsku. Trenér Jiří Šiller se nechtěl po prohře s Thajskem, posledním vystoupení týmu na šampionátu, pouštět do obsáhlejší analýzy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér českých volejbalistek Jiří Šiller

Článek

"Výsledek je pořád moc živý na to, abych si udělal celkové hodnocení," řekl Šiller Radiožurnálu. "Určitě se šampionát se dá rozdělit na dvě půlky. První byla výrazně úspěšnější než druhá. To je v kostce všechno, protože na bližší hodnocení potřebuje člověk časový odstup, aby ho mohl udělat bez vlivu emocí," dodal kouč.

V první části šampionátu dokázaly volejbalistky potrápit favorizovanou Brazílii a dokonce porazily Italky. Ve druhé fázi turnaje ovšem získaly ve čtyřech zápasech jen dva sety a prohrály po nadějném začátku i s Thajskem. "I toto bude předmětem analýzy, kterou bych chtěl provést s odstupem času,"dodal Šiller.

Volejbalistky obsadily dělené patnácté místo. Lepšího výsledku dosáhl národní výběr po rozdělení Československa jen v roce 1994, kdy byl v Brazílii devátý.

Reklama