Hlavní obsah

FOTO: Olomoucké volejbalistky se svlékly pro kalendář

OLOMOUC

Náročný kondiční dril v letním přípravném období zužitkovaly volejbalistky UP Olomouc ještě před zahájením nové extraligové sezóny. Vysokoškolačky předvedly svá vypracovaná těla v odvážném kalendáři, který nafotila olomoucká fotografka Hana Pauchová. Výtěžek z prodeje poputuje po dohodě hráček s klubem na dobročinné účely.

Foto: Hana Pauchová

Volejbalistky Olomouce Hana Maléřová (vlevo) a Monika Dedíková

Článek

Fotografie vrcholových sportovců v netradičních aranžmá nejsou ničím neobvyklým, olomoucké volejbalistky si ale troufly zabrousit až do oblasti uměleckého aktu. „Přišla s tím naše kapitánka Verča Gregorová, která viděla něco podobného v časopise a navrhla, že bychom to mohly zkusit. Tak jsme zašly za trenérem, tomu se nápad okamžitě zalíbil a pomohl nám sehnat i fotografku,“ líčila vznik kalendáře smečařka Veronika Mátlová.“

Snímky byly podle ní hotové během jednoho týdne. „Chodily jsme do ateliéru po skupinkách. Ze začátku tam byl i nějaký ostych, ale byly jsme u toho včetně fotografky jenom samé holky, takže to z nás rychle spadlo. Nakonec to byla docela i legrace a také zajímavá zkušenost,“ říká s úsměvem jedna z „hvězd“ nové fotokolekce.

Volejbalistky Olomouce Hana Maléřová (vlevo) a Monika Dedíkováfoto: Hana Pauchová

Výtěžek se rozhodli zástupci klubu společně s hráčkami a fotografkou Hanou Pauchovou, která se vzdala honoráře za svou práci, věnovat dětské hematoonkologii Fakultní nemocnice v Olomouci. „Bez ohledu na úspěšnost prodeje půjde od nás na tento účel částka 25 tisíc korun. K příjmům z prodeje přidají peníze klub i samotné holky, které se rozhodly přispět ze svých prémií za dosažené sportovní výsledky,“ prozradil trenér a manažer SK UP Jiří Teplý.

Do prodeje půjde kalendář po jeho slavnostním křtu, který se za účasti zástupců klubu, hráček a osobností olomouckého veřejného života uskuteční sobotu v olomouckém Hotelu Arigone. K mání bude na domácích extraligových zápasech týmu ve Sportovní hale UP a také v nově otevřené prodejně Hi-Tec v Ostružnické ulici v Olomouci.

Reklama

Související témata: