Hlavní obsah

Basketbalistky Brna prohrály v Evropské lize v polském Gorzówě

Basketbalistky Frisco Sika Brno prohrály ve svém třetím vystoupení v Evropské lize ve skupině D v Polsku s domácím Gorzówem 61:74. České mistryně utrpěly druhou porážku v soutěži, naopak současný třetí tým polské nejvyšší soutěže si připsal na konto vytoužené první vítězství.

Článek

"Prohra byla hodně zbytečná. Hráčky Gorzówa rozhodně nebyly o třináct bodů lepší. Hráli jsme ale hodně špatně a nekoncentrovaně v prvním poločase," řekl po zápase trenér Brna Jan Bobrovský. V bouřlivém prostředí jeho svěřenkyně od úvodních minut pouze dotahovaly náskok soupeřek. Nevyšel jim vstup do zápasu, po dvou minutách prohrávaly 0:5 a vzápětí 2:9.

Hráčkám Brna se s výjimkou švédské posily Eldebrinkové příliš střelecky nedařilo. Právě Eldebrinková se po šesti minutách pěti body zasloužila o stažení ztráty na rozdíl jediného bodu 14:15. Jenže Brňanky neudržely tempo a po chybách v obraně jim soupeřky opět odskočily.

Ještě jednou a naposledy v zápase svitla hostujícímu celku naděje ve 13. minutě, kdy druhá nejlepší střelkyně Brňanek Švédka Halvarssonová vyrovnala na 22:22. Vyhlídky na zvrat ale polské basketbalistky rychle zahnaly šňůrou osmi bodů a od té doby již měly zápas pod kontrolou. "Právě v těchto chvílích se projevila nejvíce naše nekoncentrovanost. Nechali jsme soupeřky snadno odskočit," poznamenal brněnský kouč.

Hráčky Gorzówa se zejména zásluhou běloruské reprezentantky Leučankové prosazovaly v podkošových soubojích. Leučankové se také podařilo double-double, když k 16 bodům přidala 15 doskoků a vynikla i stoprocentní jistotou při trestných hodech. "Ovšem Leučanková nebyla tak výrazná jako další pivotka Piekarská, se kterou jsme měli mnohem větší problémy a v důležitých okamžicích ji neubránili," poznamenal Bobrovský.

Gorzów si také vedl mnohem přesněji při zakončení z dvoubodového prostoru, naopak Brňanky byly zásluhou švédského dua lepší při tříbodové střelbě. Pod košem zářila Američanka Fordová, která získala 17 míčů, ovšem při střelbě se trápila. "Zahodila lehké pozice, které by měla proměňovat. Bohužel se nám kromě obou švédských basketbalistek, které odvedly výborný výkon, v koncovce nedařilo," dodal Bobrovský.

Utkání 3. kola skupiny D Evropské ligy basketbalistek:
Gorzów - Frisco Sika Brno 74:61 (22:15, 38:27, 56:45)
Nejvíce bodů: Leučanková 16, Greenová 14, Piekarská 10 - Eldebrinková 21, Halvarssonová 15, Fordová 7. Trestné hody: 17/14 - 15/8. Fauly: 16:14. Trojky: 2:5.

Reklama

Související témata: