Hlavní obsah

Basketbalista Veselý by neměl zmeškat zápas proti Nymburku

PRAHA

Českého basketbalistu Jana Veselého z Partizanu Bělehrad už netrápí zánět šlach na ruce a neměl by tak přijít o sobotní pardubický zápas Jadranské ligy proti krajanům z Nymburka. Dvacetiletý talent, který vynechal poslední dvě utkání Partizanu, už je znovu fit. Dnes po krátké pauze naskočil do duelu Evropské ligy v polské Gdyni, odehrál téměř dvacet minut a k výhře hostů 69:62 přispěl pěti body a třemi asistencemi.

Foto: Marko Djurica , Reuters

Český basketbalista Jan Veselý v dresu bělehradského Partizanu zavěšuje proti Maccabi Electra.

Článek

"Honzův stav se postupně zlepšil. Pokud se nestane nic nepředpokládaného, bude na hřišti i v sobotu v Pardubicích proti Nymburku," řekl dnes ČTK jeho otec Jan Veselý starší.

Start Veselého, v současnosti největší české basketbalové hvězdy, v pardubické ČEZ Areně proti sedminásobným českým mistrům z Nymburka má být velkým tahákem. Proto od minulého týdne vládly obavy, zda vysoký křídelní hráč do Pardubic vůbec dorazí.

Veselý minulý čtvrtek se zabandážovanou rukou jen sledoval euroligovou porážku Partizanu s Maccabi Tel Aviv, v sobotu přišel i o utkání Jadranské ligy proti KK Záhřeb. "Honzu ruka začala bolet už v minulém týdnu, cítil, že ho ruka brní. Byl na vyšetření magnetickou rezonancí, dostal nějaké prášky a jeho stav je teď už v normálu," uvedl Veselý starší.

Nymburk vstoupí do zápasu s Partizanem povzbuzený sobotní výhrou z palubovky euroligové Cibony Záhřeb. Zatím má bilanci čtyř výher a dvou porážek, zatímco Partizan, loňský šampion Jadranské ligy, se trápí a má na kontě tři vítězství a stejný počet proher.

Tři dny poté, co do Pardubic zavítá Partizan s Veselým, čeká nymburské hráče další šlágr. V letošní premiéře Evropského poháru ULEB přijede do východních Čech příští úterý španělský Cajasol Sevilla s další českou vycházející hvězdou Tomášem Satoranským.

Reklama

Související témata: