Hlavní obsah

Basketbalisté Utahu otočili v NBA další zápas

Pouhý den poté, co basketbalisté Utahu navzdory dvaadvacetibodovému manku otočili zápas s favorizovaným Miami, postarali se v NBA o další obrat. Na palubovce Orlanda tentokrát prohrávali o 18 bodů, nakonec ale zvítězili 104:94.

Foto: John Raoux, ČTK/AP

Al Jefferson z Utahu (vlevo) střílí přes obranu Marcina Gortata z Orlanda.

Článek

"Asi nám pomáhá to, že prohráváme. Jen v takové situaci ukážeme všechno, co umíme," řekl po zápase Paul Millsap, který k výhře přispěl 23 body.

Orlando pomohlo Utahu k vítězství 21 ztrátami a po čtyřech výhrách za sebou našlo přemožitele. "Tohle není profesionální basketbal," zlobil se trenér Stan Van Gundy.

Utah během krátké doby dokázal otočit již třetí zápas. V sobotu Jazz prohrávali s Los Angeles Clippers o 18 bodů, v úterý zase vymazali ztrátu 22 bodů na hřišti Miami s hvězdným LeBronem Jamesem.

"Bylo to náročné. Ale hodně nám pomohlo štěstí," prohlásil autor 30 bodů Deron Williams. Trenér Jerry Sloan však o štěstí nechtěl slyšet. "Musíme přece hrát za všech okolností. Nejde tady o štěstí. Musíte hrát na maximum a nepřemýšlet o tom, co by se mohlo stát," prohlásil.

Smůla naopak provází Jao Minga z Houstonu. Čínský pivot kvůli nataženému vazu v levé noze odstoupil v první čtvrtině zápasu ve Washingtonu a Rockets prohráli 91:98. "Bolí to kolem kotníku. Zítra jdu na podrobné vyšetření a uvidíme," řekl Jao Ming.

Čínského basketbalistu trápí zdravotní potíže delší dobu. Kvůli vlasové zlomenině levé nohy vynechal celou minulou sezonu, musel na operaci a vážně mu hrozil konec kariéry. Nakonec od lékařů dostal svolení k návratu, za zápas ale smí odehrát jen necelou půlhodinu.

Basketbalová NBA:
Atlanta - Milwaukee 91:108, Cleveland - New Jersey 87:95, Memphis - Dallas 91:106, New York - Golden State 117:122, Oklahoma City - Philadelphia 109:103, Orlando - Utah 94:104, Sacramento - Minnesota 89:98, San Antonio - LA Clippers 107:95, Toronto - Charlotte 96:101, Washington - Houston 98:91.

Reklama

Související témata: