Hlavní obsah

Čeští ragbisté podlehli v druhé divizi ME Belgii 12:24

PRAHA

Čeští ragbisté podlehli v druhém utkání druhé divize mistrovství Evropy Belgii 12:24. Soupeř dal v Praze všechny body v prvním poločase, když využil dvou hrubých chyb svěřenců trenéra Martina Kafky a položil dvě pětky.

Foto: www.kstatecollegian.com

Čeští ragbisté podlehli Belgii

Článek

"Belgičané se na nás dobře připravili. Možná, že si prohlédli i video z našeho utkání s Polskem. Proti poslednímu zápasu se zlepšili," řekl po utkání kapitán Roman Šuster.

Zápas se vyvíjel od samého začátku ve prospěch hostujícího týmu, který po trestném kopu záhy vedl 3:0, po dalších kopech a jedné položené pětce už 14:3. Pavel Vokrouhlík sice snížil na 9:14, ale pak už ve zbytku první půle opět bodovala jen Belgie.

Po změně stran sice Češi měli více ze hry, ale belgické brankoviště pro ně bylo zakleté. K pětinásobnému ragbistovi roku Martinu Jágrovi se míč dostal jen sporadicky a Belgičané ho pokaždé s vypětím všech sil ubránili. Čeští ragbisté tak dokázali jen snížit na konečných 12:24.

"Osmdesát minut jsme hráli v rytmu a měli jsme určité tempo hry, což vidím pozitivně. Negativní je skutečnost, že náš klíčový hráč Martin Jágr měl minimálně přihrávek a nemohl se prosadit," řekl trenér Kafka.

V sobotu 20. listopadu nastoupí Češi v Amsterodamu proti Nizozemsku. "Do Nizozemska odjíždíme bez některých hráčů, kteří jsou vázáni na francouzské soutěže," dodal Kafka.

Reklama

Související témata: