Hlavní obsah

Favorité ligy basketbalistek suverénní, USK nastřílelo stovku

Dostihy vládců basketbalové ligy žen pokračují, týmy ZVVZ USK Praha a Frisco Sika Brno vysoko vyhrály také v pátém kole. Pražanky nastřílely v Trutnově 101 bodů a zůstávají se stoprocentním bodovým ziskem v čele, Brňanky jsou s jednou prohrou druhé.

Článek

Brno zničilo Hradec Králové především v druhé polovině zápasu. V té první držely Východočešky s favoritkami krok. Rozhodující náskok získaly domácí basketbalistky po změně stran, kdy zrychlily tempo a zpřesnily koncovku.

"V úvodu nám chyběla koncentrovanost. Po změně stran se náš výkon zlepšil, i když jsme se také nevyvarovali zbytečných chyb," poznamenal kouč Brňanek Jan Bobrovský.

USK v Trutnově jednoznačně vládl. Hlavní adept na mistrovský titul pokračoval ve spanilé jízdě ligou, tentokrát vyhrál o 41 bodů. Pražanky šly za dalším vítězstvím velmi přesvědčivě - už v poločase vedly devatenáctibodovým rozdílem. I jejich pátá výhra byla opět velmi přesvědčivá.

Poprvé prohrála třetí Slovanka, ve Strakonicích podlehla 60:72. Valosun Brno vyhrál vyrovnaný duel v Karlových Varech. Hostující družstvo rozhodlo o svém vítězství až v poslední čtvrtině, do té doby domácí hráčky vedly. Vicemistryni světa Večeřové se celý zápas nedařilo, ale v závěru skvěle nahrávala a důležitým košem pomohla Valosunu k výhře.

Reklama