Hlavní obsah

Basketbalisté Miami se v NBA po dvou porážkách dočkali výhry

Basketbalisté Miami se po dvou porážkách za sebou dočkali v NBA vítězství. V sobotu si tým kolem hvězdného LeBrona Jamese a Dwyanea Wadea poradil 109:100 s Torontem.

Foto: Jeffrey M. Boan, ČTK/AP

Basketbalista Miami Dwyane Wade (vlevo).

Článek

Miami k výhře dovedla spolupráce autora 31 bodů Wadea s Jamesem, který přidal 23 bodů a 11 asistencí. Proti svým bývalým spoluhráčům si poprvé od letního odchodu do Miami zahrál Chris Bosh, jenž v Torontu strávil sedm let. "Jsem rád, že to máme za sebou. Rád jsem si proti nim zahrál a samozřejmě mě těší, že jsme vyhráli," řekl.

V otáčení zápasů pokračují basketbalisté Utahu. Stejně jako v předchozích čtyřech zápasech i v Charlotte vymazali dvoucifernou ztrátu a osm desetin vteřiny před koncem rozhodl o výhře Jazz 96:95 Deron Williams.

"Nezpanikařili jsme. Když jsme prohrávali o dvacet, řekli jsme si, že se dotáhneme na rozdíl deseti bodů. Prostě jsme si řekli 'Jdeme na to' a bylo to," řekl Williams. "Kluci věřili, že můžou zápas otočit. V kabině o přestávce jsem to z nich cítil," přidal trenér Jerry Sloan.

Utah sérii obratů odstartoval 9. listopadu, kdy porazil Los Angeles Clippers, přestože prohrával už o 16 bodů. Pak následovalo vítězství nad Miami, které vedlo o 22 bodů, a triumf nad Orlandem, proti němuž Jazz smazali ztrátu 16 bodů. V pátek si pak Utah poradil navzdory jedenáctibodovému manku s Atlantou.

Jediným neporaženým týmem v NBA je stále New Orleans. V sobotu si Hornets poradili 107:87 s Portlandem a vyhráli i osmý zápas v sezoně. Ani v jednom z nich navíc nedovolili soupeři překonat stobodovou hranici.

NBA:
Charlotte - Utah 95:96, Chicago - Washington 103:96, Cleveland - Indiana 85:99, Memphis - Boston 110:116 po prodl., Miami - Toronto 109:100, Milwaukee - Golden State 79:72, New Jersey - Orlando 90:91, New Orleans - Portland 107:87, San Antonio - Philadelphia 116:93.

Reklama