Hlavní obsah

Házenkáři Lovosic atakují špici tabulky

LOVOSICE

Příjemným překvapením dosavadního průběhu extraligy házenkářů je celek Lovosic, který po polovině základní části soutěže figuruje na druhém místě v těsném závěsu za vedoucí Karvinou. Po loňském nezdaru v Lovosicích cítí, že by sezóna mohla skončit medailovým úspěchem.

Článek

„Myslím, že snad můžeme být zatím spokojeni, vždyť jsme remizovali i na půdě Karviné. Ale pořád je před námi hlavní fáze soutěže. Těší mě nynější bodový zisk, sérii vítězství bych však nepřeceňoval. Třeba proti Třeboni jsme jen splnili povinnost a v příštím kole nás čeká zápas podzimu s Plzní,“ říká trenér Vojtěch Srba. „Pokud to zvládneme, budeme mít na čem stavět i nadále. Chceme potvrdit i stoupající tendenci hry,“ uvažoval kouč.

Letní posilou Lovosic je bývalý reprezentant Milan Berka, který se vrátil do české extraligy po sedmi letech v Německu a do svého mateřského klubu přišel dokonce po dlouhých dvanácti letech. „Je osobností, která dodává klid družstvu na rozehrávce i při postupném útoku. Při větší trpělivosti má ještě rezervy a věřím, že jeho forma bude gradovat a dokáže se dobře připravit na finiš sezóny,“ řekl Srba na adresu zkušeného borce.

Nejlepším extraligovým střelcem je lovosický Jiří Motl, který v posledních dvou zápasech o body dal 23 branek. „Proti Třeboni jsem odehrál jen část utkání, protože trenér chtěl, aby se herní vytížení rozložilo na více hráčů. Takže jsem mohl být i střelecky úspěšnější, ale na svoje statistiky nehledím. Doufám, že mně i spoluhráčům forma vydrží co nejdéle,“ uvedl současný člen české reprezentace. Je jedním z mála házenkářů, působících v Česku, který je v kádru národního týmu. „V šestadvaceti letech bych už měl čas i na zahraniční angažmá. Uvidíme po sezóně,“ dodal Motl.

Reklama

Související témata: