Hlavní obsah

V NBA už našli přemožitele i hráči New Orleans

NEW YORK

V basketbalové NBA už našel svého přemožitele i poslední dosud neporažený tým nové sezony New Orleans. Hráči Hornets podlehli na palubovce Dallasu 95:98 a v čele soutěže i Jihozápadní divize mají s osmi výhrami a jednou porážkou stejnou bilanci jako San Antonio.

Foto: LM Otero, ČTK/AP

Basketbalisté New Orleans Trevor Ariza (vlevo) a Willie Green

Článek

New Orleans mělo přitom i pondělní zápas dobře rozehraný, v závěrečné čtvrtině ale neuhlídalo nebezpečné trio domácích Terry, Kidd, Nowitzki. Kouč Rick Carlisle se v kritických chvílích rozhodl stáhnout vysoké hráče a ponechal na palubovce střelce z dálky. "Byl to pokus o to dostat do utkání více rozehry. Byl to risk, protože oni (New Orleans) jsou hodně vysocí," vysvětlil Carlisle.

Další cenný skalp získali basketbalisté Phoenixu, přestože se jim zdaleka tolik nedařilo střelecky jako při nedělním triumfu nad Los Angeles Lakers. Tehdy proměnili 22 tříbodových pokusů, v pondělí proti Denveru pouhé čtyři. I tak překonali únavu a zvítězili 100:94, i když v prvním poločase nabrali patnáctibodové manko. Tým Nuggets porazili na domácí palubovce již podvanácté za sebou.

Nejhorším týmem soutěže zůstávají Los Angeles Clippers, kteří prohráli desátý z jedenácti zápasů. Porážku 96:110 s New Jersey neodvrátilo ani 30 bodů Erika Gordona. Nets přitom prohráli předchozích 23 zápasů na palubovkách týmů ze Západní konference, navíc ve druhé čtvrtině přišli o vyloučeného elitního střelce Devina Harrise.

Basketbalová NBA:
Charlotte - Minnesota 113:110, Dallas - New Orleans 98:95, Golden State - Detroit 101:97, LA Clippers - New Jersey 96:110, Orlando - Memphis 89:72, Phoenix - Denver 100:94, Utah - Oklahoma City 108:115.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články