Hlavní obsah

Basketbalista Veselý podlehl atmosféře

PARDUBICE

Poprvé hrál dvacetiletý basketbalista Jan Veselý s Partizanem Bělehrad na české půdě a chtěl se rodině, kamarádům i fanouškům předvést v nejlepším světle. Pardubický duel Jadranské ligy proti Nymburku se však jemu ani srbskému mistrovi nepovedl.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Jan Veselý z Partizanu Bělehrad v utkání proti Nymburku.

Článek

"Sháněl jsem snad třicet lístků pro známé, hodně lidí z Česka mě chtělo vidět na vlastní oči. Až moc jsem si přál udělat co nejlepší dojem a podlehl vlastní motivaci i atmosféře. Nebylo to dobré v obraně, ani v útoku,“ tvrdil Veselý, jehož přitom v zaplněné hale bouřlivě vítali fanoušci obou celků.

Klíčový hráč čtvrtého celku minulé Euroligy sice za dvacet minut na palubovce poslal do koše oba střelecké pokusy, ale po porážce 69:73 litoval svých pěti ztrát míče i zbytečných faulů, po nichž byl takticky stažen ze hřiště. Na nedávný zánět šlach levé ruky, kterou měl ještě ovázanou, se ale nevymlouval. „Ruka už vůbec nebrněla. Snažil jsem se jít do všeho naplno, jako by s ní nic nebylo, snad jen tejp mi trochu omezoval držení míče.“

Ostravský rodák se často dostával do soubojů s kamarádem Pavlem Pumprlou. „Hecovali jsme se dopředu, kdo z nás zasmečuje víckrát přes toho druhého. Mně se to sice povedlo dvakrát, jenže s výsledkem byl nakonec spokojenější on. Ten zápas mi zkrátka nevyšel,“ litoval Veselý, podle nějž má Partizan tradičně pomalejší rozjezd do sezóny.

„Došlo k velké obměně kádru, navíc máme i nového trenéra. Zatím je to herně poměrně dost nezralé, potřebujeme čas na to dát se dohromady. Velké plány klubu se ale nemění,“ podotkl odhodlaně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články