Hlavní obsah

Do Děčína jsem šel kvůli trenéru Budínskému, říká basketbalista Sanders

Josef PešoutSport.czPrávo

V polovině prosince oslaví americký rozehrávač Levell Sanders 35. narozeniny. Díky svému umění í bohatým zkušenostem z českého basketbalu je už řadu let výraznou postavou Mattoni NBL, v níž v této sezóně po tříleté přestávce znovu obléká dres BK Děčín. „A chci s týmem dosáhnout na co nejvyšší mety,“ říká v rozhovoru pro Sport cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Levell Sanders

Článek

Co považujete za svůj největší úspěch na českých palubovkách?

Určitě mistrovský titul, který jsem získal s týmem z Nového Jičína, který tehdy nesl název Mlékárna Kunín. Bylo to v roce 1999. Vzpomenu si lehce i na jména svých spoluhráčů, jako byli Bojan Lapov, Josef Jelínek, Dušan Medvecký, Jaroslav Kovář, David Panáček a další.

I v loňské sezóně jste působil v Novém Jičíně. Proč jste v létě vyměnil tento klub za severočeský Děčín?

Byl jsem zklamaný z toho, že jsme s Novým Jičínem vypadli v semifinálové sérii s  Prostějovem. Měli jsme dobrý celek, který si dával ambice hrát minimálně finále. To nevyšlo. Do Děčína jsem šel kvůli trenéru Budínskému, který je nejlepším koučem, jakého jsem poznal. Vždyť vede i českou reprezentaci a to něco znamená. (Budínský při rozhovoru seděl vedle něj).

Jak jste zatím spokojen s děčínským účinkováním v Mattoni NBL?

Sedmkrát jsme vyhráli a jen dvakrát prohráli. Jsme celkem v klidu.

Jaká je vaše spolupráce s dalším americkým hráčem Hatcherem v barvách Děčína?

Super. Na hřišti si vyhovíme.

Co plány do dalšího průběhu sezóny?

Vyhrát co nejvíce zápasů a skončit v tabulce co nejvýše.

V sobotu se představíte v Pardubicích, kde jste působil v letech 2007-2009. Bude to pro vás prestižní utkání?

Beru to normálně jako každý jiný zápas. Přece jen jsem z Pardubic pryč už rok a půl a to je v basketbale dlouhá doba. Budu se snažit, abychom tam dosáhli s Děčínem co nejlepšího výsledku.

Jak se vám jeví probíhající ročník nejvyšší soutěže?

Škoda, že základní část má jen jedenáct účastníků. To je málo. Ale musíme akceptovat, že Nymburk hraje v této fázi sezóny Jadranskou ligu.

Reklama