Hlavní obsah

Basketbalisté Nymburka získali podkošovou posilu Štimace

NYMBURK

Basketbalisty Nymburka posílí srbský podkošový hráč Vladimir Štimac. Třiadvacetiletý pivot přichází do středočeského klubu z lotyšského Ventspilsu, kde se dohodl na ukončení svého působení. V Nymburku podepsal smlouvu do konce sezony. ČTK to řekl tiskový mluvčí klubu Jiří Zídek.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Basketbalisté Nymburka mají novou posilu.

Článek

Štimac, 207 centimetrů vysoký hráč, přichází do týmu sedminásobných českých mistrů, aby zacelil mezeru po zraněném klíčovém pivotovi Petru Bendovi, který bude s pochroumaným kolenem ještě nejméně měsíc na marodce.

Bendu sice v posledních zápasech zastoupil Aleš Chán, který se blýskl skvělými střeleckými výkony, ale nymburští nutně potřebovali další alternativu. "Mít jenom Aleše by bylo velmi riskantní. V posledních zápasech hrál kolem třiceti minut, což je téměř neudržitelné," řekl Zídek. "Od Štimace očekáváme aktivní a fyzickou hru kolem koše," dodal Zídek.

Nymburští fanoušci si na Štimace mohou pamatovat ze vzájemných zápasů z minulé sezony proti Crvene Zvezdě Bělehrad. Štimac proti Nymburku nastoupil hned třikrát, v letní přípravě zatížil konto soupeře šestnácti body, ve dvou zápasech Evropského poháru ULEB pak Nymburku dal deset a pět bodů.

Štimac letos v lotyšské lize za Ventspils odehrál sedm zápasů a průměrně nastřílel patnáct bodů a doskočil přes sedm míčů, v baltické lize má na svém kontě osm zápasů, téměř osm bodů a přes sedm doskoků.

Reklama

Související témata: