Hlavní obsah

Hvězdné Miami prohrálo v Memphisu košem v poslední sekundě

NEW YORK

Basketbalisté Miami utrpěli na palubovce Memphisu další porážku, v sezóně již pátou. Hvězdný tým kolem LeBrona Jamese může prohra 95:97 mrzet o to víc, že o ní rozhodl koš v poslední sekundě.

Foto: Hans Deryk, Reuters

Hvězda Miami LeBron James

Článek

Závěrečné vteřiny režíroval na straně Grizzlies Rudy Gay, jenž nejprve svou chybou umožnil Jamesovi pět sekund před koncem vyrovnat. Vzápětí však vše napravil a tísněn Jamesem se závěrečnou sirénou vystřelil. Jeho pokus zapadl do koše a domácí se mohli radovat z cenného skalpu. "Nestarám se o to, jestli mě brání James Naismith (zakladatel basketbalu), i když to by bylo dost zvláštní, protože ten je mrtvý. Abych byl upřímný, opravdu mě nezajímá, kdo mě zrovna brání," uvedl šťastný Gay.

LeBron James zaznamenal celkem 28 bodů a 11 doskoků, na palubovce mu však citelně chyběl Dwyane Wade, jenž má zraněné levé zápěstí.

Již desáté vítězství za sebou vybojovali basketbalisté San Antonia, kteří uspěli tentokrát proti Clevelandu (116:92). S bilancí 11 výher z 12 zápasů zažívají trojnásobní šampioni historicky nejlepší start do sezony.

Druhý zápas po sobě se musela Oklahoma obejít bez svého nejlepšího hráče Kevina Duranta, jenž má zraněný kotník, i tak ale uspěla na palubovce Milwaukee. Pevné nervy prokázal Russell Westbrook, který v závěrečných sekundách proměnil oba trestné hody a zajistil výhru 82:81 v Milwaukee.

Stephen Jackson se stal prvním hráčem v historii mladého týmu Charlotte Bobcats, kterému se podařil ceněný triple-double. Proti Phoenixu zaznamenal 24 bodů, deset doskoků a stejný počet asistencí. Charlotte vyhrálo 123:107, hostům chyběl zraněný kanadský rozehrávač Steve Nash.

Nejhoršímu týmu NBA Los Angeles Clippers nestačilo ani 44 bodů Blakea Griffina ke druhému vítězství v tomto ročníku. Na domácím hřišti prohráli s New York Knicks 115:124, přestože jednadvacetiletý nováček Griffin dělal, co mohl. Své střelecké maximum si zlepšil téměř dvojnásobně, navíc přidal 15 doskoků a sedm asistencí.

NBA:
Atlanta - Dallas 93:98, Charlotte - Phoenix 123:105, Denver - New Jersey 105:103, Indiana - Orlando 86:90, LA Clippers - New York 115:124, Memphis - Miami 97:95, Milwaukee - Oklahoma City 81:82, Portland - Utah 94:103, San Antonio - Cleveland 116:92.

Reklama